“Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Κράτους δεν είναι ένας επιφανειακός μοντερνισμός, αλλά μία βαθιά τομή, ένας κοινωνικός εκσυγχρονισμός με επίκεντρο τον άνθρωπο και τη ζωή του και μία μετάβαση σε μία δυναμική οικονομία και σε μία δίκαιη κοινωνία”, επεσήμανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση για την παρουσίαση του της εφαρμογής Gov.gr wallet, μέσω της οποίας οι πολίτες θα μπορούν χρησιμοποιούν το νέο ψηφιακό αντίγραφο ταυτότητας και διπλώματος οδήγησης, που έλαβε χώρα στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως το Κράτος πλέον έχει αποδείξει τις δυνατότητές του και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών, καθώς τρία χρόνια μετά η συνεργασία ανάμεσα σε τρία υπουργεία και εν προκειμένω στα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Προστασίας του Πολίτη και Υποδομών και Μεταφορών αποδεικνύει πως έχει εμπεδωθεί η διαλειτουργικότητα δεδομένων του Δημοσίου σπάζοντας τα στεγανά, που υπήρχαν.

“Η προφανής επιτυχία της ψηφιακής επανάστασης, που διευκολύνει κατά πολύ την εξυπηρέτηση των πολιτών, επιταχύνει τη μετάβαση στη νέα ψηφιακή εποχή και μειώνει δραστικά την γραφειοκρατία δεν ήταν καθόλου αυτονόητη εξέλιξη”, παρατήρησε ακολούθως ο πρωθυπουργόςΟ υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης στο πλαίσιο της παρουσίασης της εφαρμογής επεσήμανε πως η εφαρμογή Gov.gr Wallet είναι ήδη διαθέσιμη από σήμερα το απόγευμα για τους πολίτες που έχουν ΑΦΜ με λήγοντα αριθμό τον 1.

Ειδικότερα, ο κ. Πιερρακάκης τόνισε ότι ο πολίτης κερδίζει ευκολία, ασφάλεια, ταχύτητα, καθώς έχει διασφαλιστεί η άμεση έκδοση και αποθήκευση, ενσωμάτωση στο ψηφιακό wallet του κινητού, θωράκιση των συναλλαγών με ψηφιακή συγκατάθεση, μείωση της απάτης, δυνατότητα άμεσης ανάκλησης της ισχύος και γρήγορη επίδειξη και επαλήθευση μέσω κωδικού QR. Ο υπουργός επισήμανε ότι χρησιμοποιήθηκαν οι εσωτερικές υποδομές του gov.gr.

Στην παρουσίαση της εφαρμογής ο κ. Πιερρακάκης εξήγησε βήμα βήμα το πώς μπορούν να “κατεβάζουν” οι πολίτες την εφαρμογή.

“Κατεβάζω την εφαρμογή από το wallet.gov.gr, κάνω login μέσω TaxisNet ή κωδικών web banking και επιβεβαιωτικό SMS, εκδίδω κάθε έγγραφο με ένα επιβεβαιωτικό SMS”
Διαθέσιμη είναι από σήμερα, Τετάρτη (27/07) στα app stores των λογισμικών iOS και Android, αλλά και στην ιστοσελίδα wallet.gov.gr, η εφαρμογή Gov.gr Wallet, μέσω της οποίας μπορούμε να έχουμε την αστυνομική μας ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης σε ψηφιακή μορφή, στο κινητό μας τηλέφωνο.

Για την ασφαλή πρόσβαση στην εφαρμογή, η ταυτοποίηση του πολίτη γίνεται σε πρώτο επίπεδο με τους κωδικούς στο Taxisnet και κατόπιν με την καταχώρηση κωδικού μιας χρήσης (OTP – One Time Password), ο οποίος αποστέλλεται σε αριθμό κινητού τηλεφώνου που ανήκει επιβεβαιωμένα στον πολίτη. Για τον σκοπό αυτό ο πολίτης θα πρέπει πριν εισέλθει στην εφαρμογή:

είτε να έχει καταχωρίσει τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ) μέσω του notify.gov.gr,
είτε να έχει βεβαιώσει ψηφιακά την υπογραφή του μέσω του gov.gr (Υπεύθυνη Δήλωση, Εξουσιοδότηση, Ψηφιακή Βεβαίωση Εγγράφου, Ιδιωτικό Συμφωνητικό).
Αφού αυθεντικοποιηθεί, ο πολίτης καλείται να δώσει άδεια για να λαμβάνει ειδοποιήσεις από την εφαρμογή, οι οποίες είναι απαραίτητες για την λειτουργία της λόγω του μηχανισμού συγκατάθεσης σε περίπτωση επαλήθευσης ενός ψηφιακού εγγράφου. Επιπλέον, έχει τη δυνατότητα να επιλέξει την ενεργοποίηση της δυνατότητας εύκολης πρόσβασης (quick login), η οποία παρέχεται σύμφωνα με τις προδιαγραφές κάθε συσκευής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ