Ο ισχυρισμός του Ντόναλντ Τραμπ ότι στο Σπρίνγκφιλντ του Οχάιο «οι μετανάστες τρώνε τα κατοικίδια, τις γάτες και τα σκυλιά των κατοίκων», απασχολεί -και εμπνέει τη σάτιρα- περισσότερο από οτιδήποτε άλλο ακούστηκε κατά τη διάρκεια του τηλεοπτικού διαξιφισμού μεταξύ των δύο υποψηφίων για την προεδρία των ΗΠΑ.

Ασφαλώς, η πρώτη που αντέδρασε, ενστικτωδώς και επί τόπου, ήταν η ανθυποψήφια του Τραμπ, η Κάμαλα Χάρις, η οποία σχεδόν πριν καν ο Τραμπ ολοκληρώσει τη φράση του, εκείνη είχε αρχίσει να γελά, χαρακτηρίζοντας «εξωφρενική» τη θεωρία περί κυνο- και γατοφαγίας στο Σπρίνγκφιλντ.

Ο μηχανισμός που είχε δημιουργήσει το τηλεοπτικό δίκτυο ABC για την άμεση εξακρίβωση των πληροφοριών που επικαλούνταν οι δύο μονομάχοι στις τοποθετήσεις τους, διέψευσε τον Τραμπ. Συνεργάτες του ABC επικοινώνησαν με το δήμαρχο του Σπρίνγκφιλντ, ο οποίος και αρνήθηκε κατηγορηματικά πως υπάρχουν καταγγελίες για φόνευση κατοικιδίων ή ότι οι μετανάστες -κυρίως από την Αϊτή, όπως είναι η πλειονότητά τους στη συγκεκριμένη πόλη- χρησιμοποιούν σκύλους, γάτες κ.λπ. στο διαιτολόγιό τους.
Ωστόσο, έστω και σαν ακόμη μία από τις θεωρίες συνωμοσίας που προθύμως ενστερνίζεται και αναμεταδίδει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, η ατάκα του Ντόναλντ Τραμπ για τα κατοικίδια του Σπρίνγκφιλντ ενέπνευσε δεκάδες χρήστες των social media να αυτοσχεδιάσουν δημιουργικά.

Εικόνες και βίντεο, meme κ.λπ. πλημμύρισαν το διαδίκτυο, παρουσιάζοντας τον Τραμπ σαν προστάτη των απειλούμενων ειδών του ζωικού βασιλείου, σαν εκδικητή και τιμωρό των σαρκοβόρων αλλοδαπών κ.ο.κ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ