Το «τετ α τετ» των ελληνικών πολεμικών με το Oruc Reis στο Καστελόριζο

Το «τετ α τετ» των ελληνικών πολεμικών με το Oruc Reis στο Καστελόριζο
Σε απόλυτη ετοιμότητα οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στην περιοχή γύρω από το Καστελόριζο, όπου το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis, συνοδεία πολεμικών, βρέθηκε στα 9 ναυτικά μίλια απόσταση από το ακριτικό νησί μας, προτού ακολουθήσει νοτιοδυτική πορεία κι αρχίσει να απομακρύνεται και πάλι.

Το τουρκικό σκάφος πλησίασε αρκετά κοντά στο Καστελόριζο, αλλά η παρουσία ελληνικών πλοίων ήταν ισχυρή και στα σημεία που έπρεπε να είναι για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρα μας. Όλες οι κινήσεις του Oruc Reis παρακολουθούνται στενά και από άλλα μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων (εναέρια, ηλεκτρονικά).

Το Oruc Reis, που συνεχίζει να κινείται στα όρια της ελληνικής επικράτειας, απομακρύνεται τις τελευταίες ώρες από το Καστελόριζο όμως τις επόμενες ώρες θεωρείται δεδομένο ότι θα επανέλθει στις θαλάσσιες ζώνες του συμπλέγματος της Μεγίστης κι ενδέχεται να φτάσει πολύ κοντά στις ελληνικές ακτές, εξαντλώντας τα όρια της παράνομης Navtex της Τουρκίας.

Το ίδιο, εξάλλου, έπραξε και το πρωί της Τρίτης 20 Οκτωβρίου 2020, όταν «έσπασε» τα 12 μίλια κι έφτασε σε πολύ κοντινή απόσταση από τις ελληνικές ακτές.

Στην Αθήνα οι κινήσεις του Oruc Reis παρακολουθούνται από ελληνικά πλοία λεπτό προς λεπτό και μεταφέρονται σε πραγματικό χρόνο στο κέντρο επιχειρήσεων του υπουργείου Άμυνας. Τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για συγκέντρωση ναυτικών δυνάμεων γύρω από το Oruc Reis.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ