Νέοι ισραηλινοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί εξαπολύθηκαν τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη στη Βηρυτό, πλήττοντας μεταξύ άλλων κέντρο άμεσης βοήθειας οργάνωσης συνδεδεμένης με τη Χεζμπολά, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον έξι άνθρωποι, έπειτα από μια μέρα που σημαδεύτηκε από χερσαίες μάχες στον νότιο Λίβανο, όπου οκτώ στρατιωτικοί του Ισραήλ ανακοινώθηκε ότι σκοτώθηκαν.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διαβεβαίωσε χθες ότι οι ΗΠΑ αντιτίθενται σε ισραηλινά πλήγματα εναντίον ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων, αφού την προηγουμένη επαναβεβαίωσε την «πλήρη» υποστήριξή του στο Ισραήλ.

Ο ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν, από την πλευρά του, υποσχέθηκε πως θα υπάρξει «πιο δυνατή ανταπόδοση» σε περίπτωση αντιποίνων του Ισραήλ, επιμένοντας ταυτόχρονα πως η Ισλαμική Δημοκρατία δεν επιδιώκει «πόλεμο».

Παράλληλα, το Ισραήλ και το Ιράν συνεχίζουν να ανταλλάσσουν απειλές μετά τη μαζική ιρανική επίθεση της Τρίτης σε αντίποινα για τους θανάτους του Χασάν Νασράλα και του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια την 31η Ιουλίου σε επίθεση στην Τεχεράνη, που αποδόθηκε στις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες από την Τεχεράνη και το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα.

Εκτοξεύτηκαν κάπου 200 πύραυλοι από το Ιράν, μεγάλο μέρος των οποίων αναχαιτίστηκε από το αντιπυραυλικό σύστημα του Ισραήλ, σύμφωνα με τον στρατό, που υποστηρίχθηκε από τις αμερικανικές και τις βρετανικές ένοπλες δυνάμεις, σύμφωνα με το Πεντάγωνο και το Λονδίνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ