Οποιαδήποτε επίθεση σε αμάχους στο Ισραήλ θα είναι κόκκινη γραμμή, η οποία θα οδηγήσει σε ασύμμετρη απάντηση, διεμήνυσε το Τελ Αβίβ τόσο στη Χεζμπολάχ όσο και στο Ιράν. Παράλληλα, ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκάλαντ, προειδοποίησε χθες Πέμπτη πως το Ισραήλ θα πολεμήσει τη Χεζμπολάχ «με όλη του τη δύναμη» αν συνεχίσει τις επιθέσεις της, αναφερόμενος στις καθημερινές ανταλλαγές πυρών στα σύνορα που συνεχίζονται, από την επομένη της επίθεσης της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου, στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ.

Το Ιράν θα υποστεί «σημαντικές» συνέπειες αν αποφασίσει να επιτεθεί στο Ισραήλ, κλιμάκωση που θα απειλούσε τις ελπίδες για τη σύναψη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε και αμερικανός αξιωματούχος χθες Πέμπτη.
Την ίδια ώρα, ολοένα και πιο πιθανό μοιάζει το σενάριο, η Χεζμπολάχ να χτυπήσει το Ισραήλ ανεξάρτητα από τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί το Ιράν, σύμφωνα με το CNN. Το ίδιο επιβεβαίωσαν δύο ισραηλινοί αξιωματούχοι και ανώτατο στέλεχος μυστικών υπηρεσιών χώρας της Δύσης στους New York Times, σύμφωνα με τους οποίους, βάσει των τελευταίων πληροφοριών, αυτή που θα χτυπήσει πρώτη θα είναι η Χεζμπολάχ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ