Τελεσίγραφο προς τη Χαμάς απηύθυνε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου μετά τη μαραθώνια συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε ότι αν η Χαμάς δεν επιστρέψει τους ομήρους μέχρι το Σάββατο το μεσημέρι, η εκεχειρία θα τερματιστεί και ο ισραηλινός στρατός θα επιστρέψει στις σκληρές μάχες μέχρι την τελική ήττα της Χαμάς.

Νωρίτερα, Ισραηλινός αξιωματούχος είπε στο Associated Press ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός διέταξε τη διοίκηση των IDF να ενισχύσει τις δυνάμεις της μέσα και γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας. Ο αξιωματούχος είπε ότι ο Νετανιάχου διέταξε επίσης τη διοίκηση «να προετοιμαστούν για κάθε σενάριο εάν η Χαμάς δεν απελευθερώσει τους ομήρους μας αυτό το Σάββατο».

Τη Δευτέρα ο πρόεδρος Τραμπ είπε ότι η Χαμάς πρέπει να απελευθερώσει όλους τους Ισραηλινούς ομήρους αυτό το Σάββατο, διαφορετικά «θα ξεσπάσει κόλαση» στη Γάζα. Αυτό είναι εντελώς αντίθετο με τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ