17 Ιουνίου 2018 η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα με τις «πλάτες» του Πάνου Καμμένου ο οποίος εάν ήθελε θα μπορούσε να είχε αποτρέψει αυτή την εξέλιξη, υπέγραψε στις Πρέσπες τη Συμφωνία με την οποία άνοιγε ο δρόμος προκειμένου να δοθεί στη γειτονική χώρα το όνομα «Βόρεια Μακεδονία».Η Συμφωνία βάζει τα θεμέλια για αυτή τη νέα εποχή» έλεγε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τις Πρέσπες αγνοώντας τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού που διαδήλωνε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας. Λίγους μήνες αργότερα και συγκεκριμένα στις ευρωεκλογές αλλά και αυτοδιοικητικές εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ αποδοκιμάστηκε και για τη Συμφωνία των Πρεσπών , ο λαός έστειλε στο… σπίτι του τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο δίνοντας στους Ανεξάρτητες Έλληνες ποσοστό της τάξεως του 0,8% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταποντίστηκε στη Μακεδονία.

Ποιος δεν θυμάται όταν η ελληνική κυβέρνηση υπέγραφε τη Συμφωνία τον τότε υπουργός Άμυνας και συγκυβερνήτης του Τσίπρα να παίζει … κρυφτούλι καθώς δεν έκανε την παραμικρή κίνηση προκειμένου να βάλει «φρένο» στη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο… Μακεδονομάχος Πάνος Καμμένος ο οποίος μπήκε στις τελευταίες εθνικές εκλογές με σημαία τη μάχη του για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, αρνήθηκε τον Ιούνιο του 2018 να μπλοκάρει τη Συμφωνία , μία συμφωνία που εκ των υστέρων χαρακτήρισε προδοτική.

Όταν έφτασε στη Βουλή πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης με αφορμή τις Πρέσπες ο κ. Καμμένος αποφάσισε αντί να πράξει με γνώμονα τα εθνικά συμφέροντα να μείνει για λίγο ακόμη καιρό στην εξουσία στηρίζοντας την κυβέρνηση. Με αυτόν τον τρόπο ο Π. Καμμένος έβαζε ουσιαστικά και τη δική του υπογραφή στη Συμφωνία.

Οι υπογραφές στις Πρέσπες
17 Ιουνίου 2018 οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών Νίκος Κοτζιάς και Νίκολα Ντιμιτρόφ, καθώς και ο ειδικός απεσταλμένος του ΓΓ του ΟΗΕ και διαμεσολαβητής για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ Μάθιου Νίμιτς στις Πρέσπες έβαζαν τις υπογραφές τους στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Λίγο πριν μπουν οι υπογραφές στη συμφωνία, χαιρετισμό απηύθυναν οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ.

«Είμαστε εδώ για να πράξουμε και οι δυο το πατριωτικό μας καθήκον» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ενώ από την πλευρά του ο Ζόραν Ζάεφ μιλούσε για μια στρατηγικής σημασίας συμφωνία, η οποία μπορεί να μετατοπίσει βουνά…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ