Για τις ανατρεπτικές εκλογές στη Γαλλία, τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τις πολιτικές ζυμώσεις στην κεντροαριστερά μίλησε το πρωί της Δευτέρας (8/7) στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», όπου και αρχικά αναφέρθηκε στα αποτελέσματα των γαλλικών εκλογών. «Να δούμε τι θα γίνει στο τέλος. Η Αριστερά έχει πλέον τη μεγαλύτερη επιρροή εκεί κι αυτό είναι θετικό».Όσον αφορά τις συγκρίσεις με την Ελλάδα, ο κ. Κασσελάκης σημείωσε: «Να υπενθυμίσουμε ποιο ακριβώς είναι το εκλογικό σύστημα στη Γαλλία. Έχουν τεράστιες διαφορές σε σχέση με την Ελλάδα. Εδώ θα είχαμε 89 μονοεδρικές περιφέρειες. Ενδεχομένως να είχαμε και εδώ σύγκλιση των δυνάμεων.

Εμείς έχουμε ένα σύστημα ενισχυμένης αναλογικής. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα. Στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών στην Αθήνα, καταφέραμε να κερδίσουμε τον κ. Μπακογιάννη. Η σύγκλιση είναι πολύ σημαντική, αλλά πρέπει να γίνει σταδιακά, στη βάση των προγραμμάτων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ