«Πρωταθλήτρια» εισοδημάτων αναδεικνύεται η Ελεονώρα Μελέτη, που -σύμφωνα με τη δήλωσή της- πριν εκλεγεί αμειβόταν με 16.000 ευρώ μηνιαίως από τον τηλεοπτικό σταθμό που εργαζόταν. Στον αντίποδα η Γαλάτω Αλεξανδράκη, που εκλέχθηκε με πάνω από 51.000 σταυρούς με την Ελληνική Λύση πριν την Ευρωβουλή ήταν μια συνταξιούχος με μηνιαίο εισόδημα 750 ευρώ.
Οι ευρωβουλευτές παλιοί και νέοι υποχρεούνται να κάνουν δήλωση ιδιωτικών συμφερόντων στο ευρωκοινοβούλιο. Είναι μία υποχρέωση που περιλαμβάνεται στον κώδικα δεοντολογίας σχετικά με την ακεραιότητα και τη διαφάνεια και υποβάλλεται στον πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου έως το τέλος της πρώτης περιόδου που έπεται των εκλογών για την ανάδειξη του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου ή εντός 30 ημερών από την ανάληψη των καθηκόντων των βουλευτών στο ευρωκοινοβούλιο κατά τη διάρκεια μια κοινοβουλευτικής περιόδου και έως το τέλος του μήνα που έπεται κάθε επερχόμενης αλλαγής.
Ο Γιώργος Αυτιάς δηλώνει δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ με αμοιβές 11.000 EUR μηνιαίως. Επίσης, καθηγητής δημοσιογραφίας στο Ιδιωτικό ΙΕΚ Όμηρος με 50 ευρώ ωριαία αποζημίωση.
Ο Σάκης Αρναούτογλου δηλώνει Δημόσιος Υπάλληλος Ιδιωτικού Δικαίου στην ΕΡΤ3, Δημοσιογράφος και Αρχισυντάκτης του Δελτίου Καιρού του καναλιού: 1.050 EUR μηνιαίως. Εκφωνητής τρίλεπτου δελτίου καιρού σε πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή στο Sfera Fm: 500 EUR Μηνιαίως. Εντεταλμένος σύμβουλος καθαριότητας και πολιτικής προστασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης (από Ιανουάριο 2024): 50 EUR Ποσό ανα συνεδρία.
Ο Φρέντης Μπελέρης δήλωσε ετήσιο εισόδημα 2.500 ευρώ από ενοικιαζόμενα δωμάτια στη Χιμάρα της Αλβανίας.
Η Αφροδίτη Λατινοπούλου δηλώνει δικηγόρος στην Ανώνυμη Εταιρεία Συμβούλων “Φινέας” (από Μάιο 2024): 1.250 EUR μηνιαίως και δικηγόρος στη “Δυαδική Ενημέρωση” Ε.Ε. (από Μάιο 2024): 1.000 EUR μηνιαίως. Η εταιρεία συμβούλων Φινέας και η Δυαδική Ενημέρωση είναι εταιρείες συμφερόντων του εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη. Ένα θολό σημείο στη δήλωση της Αφροδίτης Λατινοπούλου είναι ότι δεν έχει δηλώσει κανένα εισόδημα για τα προηγούμενα τρία χρόνια.
Ο Νίκος Παππάς, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου μονοπωλούσε την επικαιρότητα για άλλους λόγους δήλωσε προ ευρωβουλής αθλητής καλαθοσφαίρισης στον Παναθηναϊκό το 2022-2023: 55000 ευρώ καθαρές αποδοχές για τη σεζόν (εξάμηνο). Αθλητής καλαθοσφαίρισης στην ΑΕΚ (σεζόν 2021-2022): 65000 ευρώ καθαρές αποδοχές για τη σεζόν. Παράλληλα, εισόδημα 20.000 ευρώ συνολικά για την περίοδο 2022-2023 από τη βραχυπρόθεσμη εκμίσθωση ακινήτου Airbnb στην περιοχή Αθήνας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ