Προστασία πρώτης κατοικίας τέλος στις 30 Απριλίου καθώς από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι «οι χθεσινοβραδινές τηλεδιασκέψεις με τους Θεσμούς έχουν ολοκληρωθεί χωρίς επιτυχία αν και οι συζητήσεις συνεχίζονται». Αυτό τουλάχιστον ανέφεραν αργά το βράδυ της Πέμπτης κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δανειστές επιμένουν στην απαίτηση να τηρηθούν τα συμπεφωνημένα: Δεν δέχονται νέα παράταση του καθεστώτος προστασίας για έξι μήνες όπως διεκδικούσε η κυβέρνηση, απαιτώντας να ενεργοποιηθεί το νέο πτωχευτικό δίκαιο και να ξεκλειδώσουν οι πλειστηριασμοί μετά τις 30 Απριλίου που λήγει η περίοδος εφαρμογής του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου.Η κυβέρνηση από την πλευρά της επιδιώκει την παράταση της προστασίας για την πρώτη κατοικία μέχρι τέλος του έτους, λόγω των οικονομικών επιπτώσεων από την πανδημία κορoνοϊού. Το πιο βάσιμο επιχείρημα ήταν ότι με 1,7 εκατομμύρια μισθωτούς και 700.000 ελεύθερους επαγγελματίες να βρίσκονται είτε σε αναστολή σύμβασης εργασίας είτε σε μια κατάσταση υπολειτουργίας με μεγάλη μείωση του τζίρου τους, πολλά στεγαστικά και όχι μόνο δάνεια θα κοκκινίσουν λόγω μείωσης εισοδήματος. Η ελληνική θέση δεν πέρασε.

Για την επόμενη μέρα μετά την άρση των μέτρων περιορισμού, που είχαν επιβληθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, μίλησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, όπως υποστήριξε προτεραιότητα της κυβέρνησης παραμένει η προστασία της δημόσιας υγείας.

Ο υπουργός ειπε ακόμα πως η επιστροφή στην κανονικότητα θα γίνει από την επαναλειτουργία των υποθηκοφυλακείων, των ειρηνοδικείων και των πρωτοδικείων.Ερωτηθείς εάν το άνοιγμα των δικαστηρίων συνδέεται με τους πλειστηριασμούς είπε πως έως το τέλος Απριλίου υπάρχει η προστασία της πρώτης κατοικίας .

Σε ότι αφορά την επιμήκυνση του δικαστικού έτους ο κ. Τσιάρας είπε πως μόνο για φέτος από την 1 έως τις 15 Σεπτεμβρίου θα μπορούν να οριστούν δικάσιμοι και να υπάρχουν πινάκια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ