Οι λοιμωξιολόγοι αποφασίζουν για την τύχη τεράστιων επενδύσεων και χιλιάδων εργαζομένων. Αυτή είναι η νέα πραγματικότητα και ο Ιούνιος μπήκε με μεγάλη αγωνία για τα ελληνικά ξενοδοχεία. Ο λόγος για τα μεγάλα και πολυτελή, οι υπεύθυνοι των οποίων παρακολουθούν όλο αυτό το διάστημα με κομμένη την ανάσα όλα τα νέα στοιχεία για τον κορονοϊό.Ελάχιστα πολυτελή ξενοδοχεία άνοιξαν 1η Ιουνίου, πρώτη μέρα λειτουργίας των 12μηνων και αν ο καιρός είναι οιωνός η χθεσινή επίμονη καταιγίδα δεν δημιουργεί αισιοδοξία στους ανθρώπους του κλάδου. Αρκεί να περάσει κανείς έξω από το εμβληματικότερο ξενοδοχείο της πλατείας Συντάγματος, τη «Μεγάλη Βρεταννία» που θα παραμείνει κλειστή σίγουρα μέχρι και τις 15 Ιουνίου για να αντιληφθεί την έλλειψη τουριστικής κανονικότητας σε μια Ελλάδα όπου ο τουρισμός τελικά είναι κομμάτι του DNA μας περισσότερο και από όσο πιστεύαμε.Κλειστό και το «King George» ενώ αντοχή αλλά με κόστος επέδειξε το «NJV Αthens Plaza» συμφερόντων του ομίλου Βαρδινογιάννη, που παρέμεινε ανοιχτό όλο το προηγούμενο διάστημα. Λίγο ανατολικότερα κλειστό παραμένει έως τις 15 Ιουνίου το «Hilton» των ομίλων ΤΕΜΕΣ (Kωνσταντακόπουλος)- Olayan, όπως και το γειτονικό «Divani Caravel» του ομίλου Διβάνη που μετρά απώλειες και από συνέδρια και εκδηλώσεις που κυριαρχούσαν μέχρι πέρσι τέτοιο καιρό στο κέντρο της πρωτεύουσας.Νοτιότερα στη λεωφόρο Συγγρού το πολυτελές Grand Hyatt, του ομίλου Hyatt εξακολουθεί κλειστό όπως και το «Athens Marriott» που διοίκηση και εργαζόμενοι ετοιμάζονται πυρετωδώς να ανοίξουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου.
Δυσκολίες άνευ προηγουμένου και στην Θεσσαλονίκη
Το εμβληματικό «Makedonia Palace» παραμένει κλειστό, το «Hyatt Regency Thessaloniki» και το «Lazart Hotel» προετοιμάζονται για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, ενώ άνοιξε χθες με στόχευση στους Έλληνες επισκέπτες, το «Domotel Olympia», του ομίλου Domotel Hotel & Resorts.Τέλος το «Electra Palace Thessaloniki», θα ξανανοίξει τον Ιούλιο.
Ο λόγος για τον τουρισμό. Αυτή η φράση κλισέ της δεκαετίας του 80 αποδείχτηκε ακριβής με τον πιο εμφατικό τρόπο με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού.
Αεροπορικές και ναυτιλιακές εταιρίες, εταιρίες ενοικιάσεως αυτοκινήτων, εστίαση, φιλοξενία και ένα σωρό άλλες δοκιμάστηκαν και δοκιμάζονται από την πανδημία. Στα τέλη Ιουλίου θα γνωρίζουμε τι έχει περισωθεί για όλους από αυτή την πανθομολογούμενη καταστροφή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ