Απεργία έχει προκηρυχθεί για την Τετάρτη 9 Απριλίου η χώρα από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, με τις ενώσεις και τα σωματεία εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα να προχωρούν στην κινητοποίηση με αιτήματα την επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού στο Δημόσιο, επιπλέον μέτρα κατά της ακρίβειας και της στεγαστικής κρίσης, καθώς και αυξήσεις στους μισθούς.
Τη συμμετοχή τους στην απεργία της 9ης Απριλίου έχουν ανακοινώσει και ομοσπονδίες και σωματεία εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Μέχρι στιγμής, και σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα, συμπεριλαμβανομένου του προαστιακού, ενώ τα λεωφορεία αναμένεται να κυκλοφορήσουν στους δρόμους το διάστημα 09:00 – 21:00.
Ανακοινώσεις αναμένονται για τραμ, τρόλεϊ και μετρό.