ΝΕΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ
ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟ 70% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΕ ΤΖΑΜΙ
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΡΩΣΙΑΣ & ΕΕ
53% ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΝΩ 40% ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ
Βαθιά αγγίζει τους Έλληνες, το θέμα μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί όπως προκύπτει από τη νέα Πανελλαδική Δημοσκόπηση που διενήργησε για τη ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ η INTERVIEW, με την υπογραφή του Δημήτρη Βασιλειάδη. Η έρευνα επικεντρώνει σε 9 σοβαρά ερωτήματα σχετικά με το μεγάλο αυτό θέμα, δίνοντας απαντήσεις του ελληνικού λαού για την κρισιμότητα, τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και της ΕΕ και της Ρωσίας, ενώ αποτυπώνει την άποψη των πολιτών για το τι πρέπει να γίνει στην πράξη.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης όπως αυτά παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα» με το δημοσιογράφο Στέργιο Καλόγηρο, για το 70% των Ελλήνων η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί αποτελεί πλήγμα για το θρησκευτικό τους συναίσθημα και πρέπει να απασχολήσει το χριστιανισμό στο σύνολό του όπως πιστεύει το 80%
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΣΤΑΣΗ ΕΕ & ΡΩΣΙΑΣ-ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ
Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών (77%) κρίνει αρνητικά τη στάση της Ρωσίας για το θέμα ενώ εμφανίζεται απογοητευμένη (87%) και από τη στάση της ΕΕ για την οποία 77% εκτιμά ότι δε θα δεχθεί να εφαρμόσει τις κυρώσεις που ζητά η Ελλάδα. Την ίδια ώρα 53% των ερωτώμενων πιστεύει ότι η κυβέρνηση έπρεπε να κάνει περισσότερα σε αντίθεση με το 40% των πολιτών που εκτιμά ότι η κυβέρνηση έκανε και κάνει ό,τι μπορεί για το θέμα.
ΠΙΟ ΕΠΩΔΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ-ΕΠΙΛΥΣΗ ΜΕΣΩ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΥΜΜΑΧΙΩΝ
Σημαντικό ποσοστό των πολιτών (68%) πιστεύει ότι οι οικονομικές κυρώσεις είναι πιο επώδυνες για τον Ερντογάν ενώ 28% εκτιμά ότι «τίποτα δεν τον σταματά» . Συγχρόνως σε ποσοστό 78% οι ερωτώμενοι προτιμούν την επίλυση του θέματος μέσα από διεθνείς συμμαχίες . Στο ερώτημα της δημοσκόπησης σχετικό με την πρόταση Βορίδη να γίνει το μουσείο Κεμάλ, μουσείο μνήμης Γενοκτονίας του Ελληνισμού, το 55% διαφωνεί με μια τέτοια εξέλιξη, με το 40% να συμφωνεί με μια τέτοια επιλογή.
Επισυνάπτεται η έρευνα