Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ που πραγματοποιήθηκε στον Λευκό Οίκο.
Oι σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ βρίσκονται στο καλύτερο δυνατό σημείο, τόνισε μιλώντας με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στις δυνατότητες βελτίωσης των σχέσεων σε ό,τι αφορά «το γεωπολιτικό μας κομμάτι, το πεδίο της άμυνας στο οποίο έχουμε προοδεύσει πάρα πολύ, ιδιαιτέρως ότι μπορούμε να διασφαλίσουμε πως η Ελλάδα θα είναι πάντοτε ένας αξιόπιστος σύμμαχος σε ένα πολύπλοκο κόσμο».
Εστιάζοντας στην οικονομική πτυχή των διμερών σχέσεων, σημείωσε πως «η ελληνική οικονομία τους τελευταίους μήνες έχει ανακάμψει, έχουμε μειώσει τους φόρους». «Επιπλέον ακολουθούμε μια συνταγή η οποία έχει δουλέψει και στις ΗΠΑ, και η οικονομία αντιδρά πολύ θετικά» προσέθεσε. Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ο κ. Μητσοτάκης είπε πως «προσβλέπουμε στη θετική σας υποστήριξη, θέλουμε αμερικανικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να γιγαντώσουμε την οικονομία με ένα ρυθμό με τον οποίο οι άνθρωποι θα νιώσουν τη διαφορά».
Παίρνοντας εκ νέου τον λόγο ο Ντόναλαντ Τραμπ εξέφρασε την εκτίμησή του για τη στάση αυτή και τα έδωσε συγχαρητήρια για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας. «Από απόψεως ποσοστού, μιλάμε για μία από τις μεγαλύτερες ανακάμψεις στον κόσμο. Είναι τεράστια ανάκαμψη και τα έχετε καταφέρει πάρα πολύ καλά».
Κατά τις κοινές δηλώσεις ο κ. Μητσοτάκης πήρε τον λόγο από τον Ντόναλντ Τραμπ για να μιλήσει για την συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης. «Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η συμφωνία που υπογράφει η Τουρκία και η Λιβύη παραβιάζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και στην πραγματικότητα προκαλεί μεγάλη ανησυχία και αστάθεια σε μια περιοχή η οποία είναι αρκετά προβληματική», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στη συνέχεια απευθυνόμενος στον Ντόναλντ Τραμπ συμπλήρωσε: «Ευελπιστούμε στη δική σας υποστήριξη για να διασφαλίσουμε ότι αυτού του είδους οι προκλητικές συμφωνίες δεν θα ισχύσουν. Εμείς θέλουμε την ειρήνη και την σταθερότητα».