Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά από το τέλος των διαπραγματεύσεων για τα ευρωπαϊκά αξιώματα έκανε δηλώσεις τα ξημερώματα της Παρασκευής προς τους Έλληνες δημοσιογράφους για τα όσα έγιναν στη σύνοδο των ευρωπαίων ηγετών αλλά και για τα ζητήματα τα οποία έθεσε ο ίδιος στο τραπέζι των συζητήσεων.

Ο πρωθυπουργός έστειλε ένα σαφές μήνυμα προς τα Τίρανα για τον Φρέντι Μπελέρη ενώ προειδοποίησε ευθέως τη Βόρεια Μακεδονία για την παραβίαση της Συμφωνία των Πρεσπών. Εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμφωνία στα πρόσωπα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), της Κάγια Κάλας (Εξωτερική Πολιτική Ε.Ε.) και του Αντόνιο Κόστα (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο).Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τους ομολόγους του για την παρελκυστική τακτική της Βόρειας Μακεδονίας και την ευθεία και συστηματική παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη νέα ηγεσία της χώρας.

«Παραβιάζουν ευθέως την συμφωνία των Πρεσπών παραγνωρίζοντας στην πράξη το erga omnes και επιλέγοντας να χρησιμοποιούν άλλο όνομα πέρα τοu συνταγματικά καθορισμένο ονόματος της χώρας για εσωτερική χρήση. Κάτι το οποίο αντιβαίνει πλήρως το πνεύμα της συμφωνίας των Πρεσπών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ