Αίσθηση προκαλεί δήλωση του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ότι η Κύπρος «δέχθηκε επιθέσεις από πολλαπλά drones και πυραύλους». Δεν επιβεβαιώνει τον Γάλλο Πρόεδρο η Λευκωσία.

Σε ανάρτησή του στα ελληνικά, έγραψε: «Η ασφάλεια όλων των Ευρωπαίων είναι κοινό μας συμφέρον. Λάβαμε αμέσως μέτρα αλληλεγγύης προς την Κύπρο, η οποία δέχθηκε επιθέσεις από πολλαπλά drones και πυραύλους».

Η φράση προκάλεσε ανησυχία καθώς επαναλήφθηκε και στην ανάρτηση του στα γαλλικά: «Nous avons immédiatement pris des mesures de solidarité avec Chypre, qui a été frappée par plusieurs drones et missiles»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, κ. Λετυμπιώτης, διευκρίνισε το πρωί της Τρίτης ότι «Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο» ενώ ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση από τον υπουργό Άμυνας Βασίλη Πάλμα