Τη νέα τρόικα της ΕΕ αποφάσισε χθες η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες με τις επιλογές που στήριξε η Ελλάδα να δικαιώνονται. Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν συνεχίζει με δεύτερη θητεία στην προεδρία της Κομισιόν, ο πορτογάλος πρώην πρωθυπουργός, Αντόνιο Κόστα, επικυρώνεται για τη θέση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αντικαθιστώντας τον Σαρλ Μισέλ και η εσθονή Κάγια Κάλλας – σφοδρή πολέμια του Πούτιν – τίθεται επικεφαλής της Εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ στην θέση του Ζοζέπ Μπορέλ.

«Είναι μια πολύ καλή βραδιά για την Ευρώπη. Συγχαρητήρια στην Ούρσουλα φοντ ντερ Λάιεν, την Κάγια Κάλλας και τον Αντόνιο Κόστα. Έχουμε πολλές προκλήσεις μπροστά μας και πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε μαζί», έγραψε αμέσως μετά σε ανάρτησή του στο X ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.Η βραδιά είχε και εντάσεις και παζάρια, αλλά τελικά λίγο μετά τα μεσάνυχτα έγινε γνωστό ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες κατέληξαν σε συμφωνία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ο ένας από τους δυο διαπραγματευτές του ΕΛΚ μαζί με τον πολωνό πρωθυπουργό, Ντόναλντ Τουσκ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ