Χαλκιδική μέτρα

Συγκεκριμένα, με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, οι παραπάνω περιοχές τέθηκαν σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης και αποφασίστηκαν τα εξής μέτρα:

Απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί.
Ανώτατο όριο 50 ατόμων για όλες τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις, εκτός από αυτές στις οποίες εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως για παράδειγμα στα εστιατόρια, τα θέατρα, τα σινεμά.
Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, δύναται σε αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Tα παραπάνω περιοριστικά τίθενται σε ισχύ από το Σάββατο 22-08-2020 και ώρα 06.00 έως και την Τρίτη 01-09-2020 και ώρα 06.00.

Υπενθυμίζεται ότι σε παρόμοιο καθεστώς περιοριστικών μέτρων βρίσκονται οι εξής περιοχές:

η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και η Περιφέρεια Αττικής,
οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Κέρκυρας και
οι Δήμοι Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Ζακύνθου και Κω.
Ερημώνουν τα καταλύματα σε Μύκονο και Χαλκιδική
Χθες τέθηκαν σε εφαρμογή τα νέα περιοριστικά μέτρα στην Μύκονο και στην Χαλκιδική, με τις δύο περιοχές να ερημώνουν.

Μετά το προχθεσινό μήνυμα του 112 για τα περιοριστικά μέτρα στη Χαλκιδική, οι τουρίστες της Χαλκιδικής αναστατώθηκαν και πλέον φεύγουν ο ένας μετά τον άλλον, σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων «Ο Αριστοτέλης», Τριαντάφυλλος Παπαϊωάννου, μιλώντας στην ΕΡΤ. Όπως είπε, ακυρώθηκε το 80% των προκρατήσεων που υπήρχαν για τις επόμενες 10 ημέρες στη Χαλκιδική, ενώ ακυρώθηκαν ακόμη και οι κρατήσεις για τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού. Παράλληλα, σε ολόκληρη τη Χαλκιδική ακυρώθηκαν «996 συμβόλαια γκαραντί» που είχαν κλείσει για όλη τη σεζόν, σύμφωνα με τον κ. Παπαϊωάννου.
Τουρισμός Ελλάδα 2020: Στοιχεία σοκ από την Τράπεζα της Ελλάδος – Μείον 93,8% ο Ιούνιος
Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, οι τουριστικές εισπράξεις την περίοδο Ιανουαρίου- Ιουνίου ήταν μόλις 678 εκατ. ευρώ, από 5,41 δισ. το αντίστοιχο περσινό εξάμηνο. Χαρακτηριστικό της ζημιάς που προκάλεσε το lockdown είναι πως εξ αυτών, τα 527 εκατομμύρια αφορούν σε εισπράξεις του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου, πριν δηλαδή το κλείσιμο των συνόρων και το πάγωμα του Τουρισμού.
Τον Ιούνιο οι εισπράξεις ήταν μόνο 64 εκατ. ευρώ από 2,56 δισ. ευρώ πέρσι. Όπως αναφέρει επίσης η ΤτΕ, οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών και οι σχετικές εισπράξεις παρουσίασαν επίσης μείωση κατά 93,8%
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Δύο χρόνια μέχρι να λήξει η κρίση του κορονοϊού [
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ελπίζει ότι η κρίση του νέου κορονοϊού μπορεί να τελειώσει σε λιγότερα από δύο χρόνια, όπως δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του, ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους. Η πανδημία της ισπανικής γρίπης που έπληξε όλον τον πλανήτη το 1918 χρειάστηκε επίσης δύο χρόνια για να περάσει, υπενθύμισε. «Με τη σημερινή κατάστασή μας, με περισσότερη τεχνολογία, φυσικά με περισσότερες διασυνδέσεις, ο ιός έχει περισσότερες πιθανότητες να διαδοθεί, μπορεί να κινηθεί γρήγορα», είπε. «Ταυτόχρονα, έχουμε την τεχνολογία και τη γνώση για να τον σταματήσουμε», πρόσθεσε.
Νέο σποτ ΣΥΡΙΖΑ: Ρίχνουν την ευθύνη στο λαό – ΝΔ: Θεωρίες συνωμοσίας
Νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με τίτλο “Ρίχνουν την ευθύνη στο λαό”. Στο βίντεο ασκείται κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις επιλογές του μετά το lockdown και το μήνυμα που θέλει να περάσει η Κουμουνδούρου είναι πως η έξαρση των κρουσμάτων του κοροναϊού και η απώλεια των κεκτημένων της περιόδου του lockdown αποτελούν ευθύνη της κυβέρνησης η οποία θέλει να τη μεταθέσει στον ίδιο τον λαό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ