Με στόχο την καλύτερη δυνατή προετοιμασία για τη νέα αντιπυρική περίοδο στην Κεντρική Μακεδονία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη η σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου, παρουσία του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Κεφαλογιάννη..

Ο υπουργός ανέφερε πως φέτος οι δυνάμεις που θα είναι σε ετοιμότητα ενόψει της φετινής περιόδου θα είναι ενισχυμένες κατά 20% σε σχέση με πέρυσι, τονίζοντας ότι ο στόχος της πολιτείας συνοψίζεται στο τρίπτυχο: λιγότερες ενάρξεις πυρκαγιών, άμεση οριοθέτηση και ολιστική αντιμετώπιση με γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε ότι δεν πρέπει να ξεγελά κανέναν ο φετινός χειμώνας που ήταν πιο υγρός καθώς, «τα δύσκολα είναι μπροστά μας».

Προς επίρρωση ο υπουργός επισήμανε ότι μόλις η θερμοκρασία αυξήθηκε τον Μάρτιο, σημειώθηκαν 1365 ενάρξεις πυρκαγιών ενώ μέχρι στιγμής κάηκαν 4.000 στρέμματα.

Αναφερόμενος στην Κεντρική Μακεδονία είπε πως πέρυσι είχαν εκδηλωθεί 888 πυρκαγιές με αποτέλεσμα να καούν 60.000 στρέμματα με φωτιές που μάλιστα εκδηλώθηκαν σε υψηλά υψόμετρα, όπως αυτή στο Παγγαίο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ