H πρώτη γυναίκα Αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, η πρώτη Αφροαμερικανίδα και η πρώτη Ινδοαμερικανή Αντιπρόεδρος, η Καμάλα Χάρις, φέρεται παίρνει τη θέση του Τζο Μπάιντεν στην προεκλογική κούρσα για τον Λευκό Οίκο, ενώ ανεπίσημα έχει λάβει ήδη «ψήφο εμπιστοσύνης από τους παλαιούς» των Δημοκρατικών», όπως ο Μπιλ Κλίντον και ο Μπαράκ Ομπάμα, αναφέρουν αμερικανικά δημοσιεύματα.

Μάλιστα ο ίδιος ο Τζο Μπάιντεν αμέσως μετά την επιστολή αποχώρησης του από την διεκδίκηση της προεδρίας των ΗΠΑ δήλωσε ότι υποστηρίζει την υποψηφιότητά της.Η ίδια η Καμάλα Χάρις ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, μετά την ανακοίνωση του προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι αποσύρεται από την κούρσα για τις εκλογές.

«Είναι τιμή μου να έχω τη στήριξη του προέδρου και πρόθεσή μου είναι να κερδίσω το χρίσμα για την υποψηφιότητα του προέδρου», δήλωσε.

«Θα δώσω όλες τις δυνάμεις μου για να ενώσω το Δημοκρατικό Κόμμα και να ενώσω το έθνος μας για να νικήσουμε τον Ντόναλντ Τραμπ», πρόσθεσε.
Από την ορκωμοσία της το 2021 απέκρουσε τις επιθέσεις του Τύπου για διπλωματικά κυρίως ολισθήματα και κατάφερε να κερδίσει έδαφος στο εσωτερικό των Δημοκρατικών.

Γερουσιαστής από το 2017 έως το 2021 και προηγουμένως η 32η Εισαγγελέας της Καλιφόρνιας και του Σαν Φρανσίσκο, η Χάρις δήλωνε μέχρι την τελευταία στιγμή υπερήφανη που διεξάγει προεκλογική εκστρατεία στο πλευρό του Αμερικανού προέδρου. Ωστόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάποιες λέξεις- κλειδιά που συνδέονται με τη Χάρις εξαπλώνονταν γοργά, για παράδειγμα το #KHive (hive σημαίνει στα αγγλικά μελίσσι), ένας όρος που χρησιμοποιείται για να χαρακτηρίσει τους πιο ενθουσιώδεις υποστηρικτές της αντιπροέδρου.

Η Χάρις υποστήριξε το Medicare-for-all, τη νομιμοποίηση της χρήσης μαριχουάνας για ευφορικούς σκοπούς, τη θέσπιση νόμου DREAM για τα παιδιά μεταναστών και τη μείωση των φόρων για τις εργαζόμενες και τις μεσαίες τάξεις, αυξάνοντας τους φόρους στις επιχειρήσεις. Επίσης, είναι γνωστή για τις σκληρές ανακρίσεις “εισαγγελικού τύπου” που έκανε ως Γερουσιαστής, σε υποψήφιους κυβερνητικούς αξιωματούχους. Πρόσφατα η Χάρις περιέγραψε ως ανήθικη την απαγόρευση των αμβλώσεων σε κάποιες αμερικανικές πολιτείες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ