Όπως λένε εκπρόσωποι του real estate η υπεραισιοδοξία πολλών ιδιοκτητών για γρήγορες μισθώσεις και υψηλά ενοίκια δεν επαληθεύεται.Καταστήματα που ήταν στα αζήτητα πριν τη λειτουργία του μετρό, εξακολουθούν να βρίσκονται, πέντε μήνες μετά, στην ίδια κατάσταση.

Όσο για εκείνους τους ιδιοκτήτες που αξίωναν συμβόλαια με διπλές συμφωνημένες τιμές –  χαμηλότερη τιμή μέχρι την έναρξη της λειτουργίας του μετρό, αναπροσαρμοσμένη, σημαντικά προς τα πάνω, μετά τη λειτουργία του – φαίνεται πως διαψεύδονται από τη σημερινή πραγματικότητα. Μπορεί η κίνηση των διερχόμενων να έχει αυξηθεί στην οδό Εγνατία, κάποια καταστήματα να βλέπουν ενίσχυση των τζίρων τους ακόμη και κατά 30% σε σχέση με το παρελθόν, ωστόσο η γενικότερη εικόνα του λιανεμπορίου στον εν λόγω δρόμο κάθε άλλο παρά ελκυστική μοιάζει.

Δεκάδες καταστήματα εξακολουθούν να παραμένουν ξενοίκιαστα κατά μήκος της Εγνατίας, ακόμη και γωνιακά, ενώ αρκετές είναι οι περιπτώσεις εκείνες που το ένα διαδέχεται το άλλο, δημιουργώντας «πιάτσες» με αδιάθετους χώρους.    

Την ίδια ώρα, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης «αγκάθι αποτελεί η σημαντική αύξηση των μισθωμάτων ακόμη και σε περιπτώσεις που δεν πρόκειται για νέα συμβόλαια ενοικίασης». «Υπάρχουν περιπτώσεις που ενώ οι ενοικιαστές ήταν και είναι τυπικοί στις υποχρεώσεις τους και το συμβόλαιό τους δεν λήγει, τους ζητάνε αυξήσεις που αγγίζουν το 40% έως 50% έναντι του αρχικού μισθώματος», σχολιάζει ο πρόεδρος του ΕΣΘ, επισημαίνοντας πως αυτή η κατάσταση μόνο προβληματισμό και ανησυχία δημιουργεί. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ