Παράλληλα ο κ. Δήμας είπε πως για να επιταχυνθούν περαιτέρω οι εργασίες κατασκευής της υπερυψωμένες ταχείας λεωφόρου, θα τοποθετηθεί ένα ακόμα μεταλλικό καλούπι προκειμένου να γίνεται παράλληλα διπλή εργασία
Όπως προέκυψε κατά τη συνεδρίαση –σύμφωνα με τον κ. Γκιουλέκα-, το πρώτο τετράμηνο λειτουργίας του μετρό σημειώθηκαν πάνω από 6 εκατ. μετεπιβιβάσεις, «που σημαίνει ότι πράγματι το μετρό μπήκε στη ζωή μας και το χρησιμοποιούμε» ενώ παράλληλα καταγράφονται τουλάχιστον 12.000 έως 15.000 λιγότερα οχήματα στο κέντρο ημερησίως λόγω της λειτουργίας της βασικής γραμμής του μετρό.
Παράλληλα υπογράμμισε πως από την Τροχαία προέκυψε πως η αφαίρεση του ποδηλατόδρομου αλλά και τα πασαλάκια στη Μητροπόλεως συνέβαλαν στην εκτόνωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης από τη δυτική πλευρά της πόλης προς την ανατολική και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να τοποθετηθούν πασαλάκια και σε δρόμους άλλων δήμων, εφόσον χρειαστεί.
Παράλληλα ο υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης αναφέρθηκε στην ανάγκη να προχωρήσει ο προαστιακός, το ενιαίο εισιτήριο, ο δρόμος Θέρμης Πανοράματος αλλά και άλλες παρεμβάσεις για την αναβάθμιση της Θεσσαλονίκης.