Φοιτητές και γονείς καλούνται τώρα να λύσουν την πλέον δύσκολη εξίσωση που μεταφράζεται σε εύρεση καλού διαμερίσματος κοντά στα πανεπιστήμια και με προσιτό ενοίκιο.Όπως ανέφερε ο πρόεδρος των μεσιτών Θεσσαλονίκης ένα διαμέρισμα πάνω από την οδό Εγνατία περίπου 45 τ.μ. ανακαινισμένο μη επιπλωμένο ενοικιάζεται προς 500- 550 ευρώ. «Αν είναι και επιπλωμένο ο ιδιοκτήτης θα ζητήσει 600 ευρώ», είπε ο κ. Τζάρος.

Ιδιαίτερη ζήτηση έχουν επίσης και τα studio που είναι περίπου 35- 40 τ.μ. και τα οποία επίσης όσα είναι πάνω από την Εγνατία νοικιάζονται προς 400-450 ευρώ.

«Κάτω από την οδό Εγνατία οι τιμές είναι απλησίαστες και φυσικά δεν πηγαίνουν οι φοιτητές για να βρουν σπίτι. Τα ενοίκια είναι 800 και 900 ευρώ» είπε, επισημαίνοντας ότι πολλοί φοιτητές εκτός από το κέντρο αναζητούν διαμέρισμα στην ανατολική πλευρά της πόλης όπως στην Τούμπα ή στη Λεωφόρο Στρατού.

Αξιοσημείωτο είναι ότι πλέον η πολιτική που είχε ακολουθηθεί από πολλούς ιδιοκτήτες διαμερισμάτων να ενσωματώνουν και τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ (ηλεκτρικό ρεύμα, φυσικό αέριο κλπ) στην τιμή του ενοικίου έχει σταματήσει εξαιτίας των ακριβών τιμολογίων, οπότε οι φοιτητές και οι γονείς τους εκτός από το ακριβό ενοίκιο έχουν να υπολογίσουν και το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, τηλεφώνου κλπ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ