Φτιάξτε την από σήμερα παραμονή της 27 Αυγούστου ημέρα που τιμάται ο Άγιος Φανούριος.

Η ωραιότερη φανουρόπιτα και η πιο αρωματική που έχετε δοκιμάσει με light υλικά.

Φανουρόπιτα: η ωραιότερη συνταγή light – Υλικά
1 κούπα λάδι
1 κούπα νερό
1/2 κούπα σταφίδες
1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
1 κ.γλ κανέλα,
1/2 κ.γλ τριμμένο γαρίφαλο,
1/2 κ.γλ τριμμένο μοσχοκάρυδο,
1 κουταλιά της σούπας γλυκάνισο
ξύσμα απόι πορτοκάλι
ξύσμα από λεμόνι
170 γραμμάρια στέβια (κατά προτίμηση κρυσταλική) αναλογία 1:3 ή εναλλακτικά δυο γεμάτες κούπες ζάχαρη καρύδας
1 φαρίνα ολικής και επιπλέον 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε το λάδι με το γλυκαντικό που επιλέξαμε.

Προσθέτουμε στο μείγμα το νερό και το χυμό πορτοκάλι.

Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υλικά. Αφήνουμε για το τέλος τις σταφίδες και το καρύδι.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε φούρνο με αέρα για 45-50 λεπτά.

Σε φούρνο με αντιστάσεις προθερμαίνουμε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει για 8 λεπτά και ξεφορμάρουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ