Οι κυβερνήσεις του Ιράν και των ΗΠΑ επιβεβαίωσαν επίσημα χθες Τετάρτη πως θα διεξαγάγουν απευθείας συνομιλίες αύριο Παρασκευή το πρωί στο σουλτανάτο του Ομάν, βάζοντας τέλος στην αβεβαιότητα που είχε δημιουργηθεί σχετικά με το εάν θα γινόταν όντως συνάντηση..

Ο Ντόναλντ Τραμπ, που έστειλε στην περιοχή ναυτική δύναμη κρούσης και πολλά άλλα στρατιωτικά μέσα, συνέχισε να ασκεί πίεση, δηλώνοντας ότι ο Ιρανός ανώτατος ηγέτης αγιατολά Αλί Χαμενεΐ «θα πρέπει» να είναι «πολύ ανήσυχος».

«Οι συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα με τις ΗΠΑ προγραμματίστηκε να γίνουν στη Μούσκατ στις 10:00 (αύριο) Παρασκευή», ανέφερε μέσω X ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί, αφού δημοσιεύματα και δηλώσεις του Αμερικανού ομολόγου του ήγειραν αμφιβολίες για το εάν θα διεξαχθούν πράγματι διαπραγματεύσεις.
Ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε κατόπιν στο Γαλλικό Πρακτορείο πως η συνάντηση θα γίνει, όπως και την ημερομηνία και την τοποθεσία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχίζει μολαταύτα να απειλεί ότι θα διατάξει στρατιωτική επιχείρηση αν το Ιράν δεν αποδεχθεί σειρά αμερικανικών διεκδικήσεων, που δεν περιορίζονται στο ζήτημα του προγράμματος πυρηνικής ενέργειας της χώρας.