Οι ανησυχίες της αγοράς τροφοδοτήθηκαν επίσης από την αναβολή συνάντησης των Κρατών του Κόλπου με την Τεχεράνη, με στόχο τη δημιουργία προσωρινού θαλάσσιου διαδρόμου μέσω των Στενών του Ορμούζ, ενός ζωτικού περάσματος από το οποίο περνά κανονικά το ένα πέμπτο της παγκόσμιας προσφοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Έμποροι στο βασίλειο έχουν προειδοποιήσει ότι θα εξαντληθούν τα αποθέματα πετρελαίου προς εξαγωγή, εάν δεν ανοίξει εκ νέου ο αγωγός ανατολής-δύσης εντός ημερών.
Οι τιμές ενέργειας έχουν εκτοξευθεί φέτος, καθώς ο πόλεμος ΗΠΑ-Ισραήλ με το Ιράν έχει διαταράξει την προσφορά πετρελαίου και φυσικού αερίου σε όλη τη Μέση Ανατολή. Η τιμή του πετρελαίου κορυφώθηκε στα 126 δολάρια τον Απρίλιο, αλλά στη συνέχεια υποχώρησε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, εν μέσω ελπίδων για μια διαρκή εκεχειρία.
Η τιμή άρχισε στη συνέχεια να ανεβαίνει ξανά αφότου κατέρρευσε το μνημόνιο κατανόησης μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν. Μετά από μια νέα κλιμάκωση των εχθροπραξιών, το σημείο αναφοράς ξεπέρασε ξανά το όριο των 100 δολαρίων το βαρέλι την περασμένη εβδομάδα, για πρώτη φορά από τον Ιούλιο.










