Ο γενικός δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 2,8% σε ετήσια βάση, ωστόσο η εικόνα στα τρόφιμα αποτυπώνει μια πιο σύνθετη πραγματικότητα. Η σημαντική μείωση στην τιμή του ελαιολάδου (-32,9%) επηρεάζει καθοδικά τον μέσο όρο, κρύβοντας τις αυξήσεις σε άλλες υποκατηγορίες τροφίμων, οι οποίες συνεχίζουν να κινούνται σε υψηλά επίπεδα.
Τα είδη διατροφής με τις μεγαλύτερες αυξήσεις (Ιούνιος 2025 σε σύγκριση με Ιούνιο 2024):
- Σοκολάτες και προϊόντα σοκολάτας: +21,61%
- Μοσχάρι: +15,07%
- Καφές: +11,16%
- Φρέσκα ψάρια: +9,74%
- Φρούτα νωπά: +8,14%
- Χοιρινό: +7,62%
- Τυριά: +6,02%
- Μη αλκοολούχα ποτά: +5,43%
- Αυγά: +5,61%
- Ζυμαρικά: +5,33%
- Λαχανικά νωπά: +2,65%
- Ψωμί και δημητριακά: +2,22%