Το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) του καγκελάριου της Γερμανίας Όλαφ Σολτς κέρδισε οριακά τις εκλογές στο ανατολικό κρατίδιο του Βρανδεμβούργου την Κυριακή.

Τρεις εβδομάδες αφότου το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) σημείωσε κέρδη σε δύο άλλα ανατολικογερμανικά κρατίδια, το SPD αναδείχθηκε πρώτο. Οι εκλογές, στα περίχωρα του Βερολίνου, παρακολουθούνταν στενά μετά το γεγονός ότι το AfD έγινε το πρώτο ακροδεξιό κόμμα που κέρδισε κρατικές εκλογές στη Γερμανία μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, στο ανατολικό κρατίδιο της Θουριγγίας, την 1η Σεπτεμβρίου. Το κόμμα ήρθε επίσης οριακά δεύτερο στη Σαξονία την ίδια ημέρα. Μια νίκη του AfD στις εκλογές της Κυριακής θα επέφερε σημαντικό πλήγμα στις ελπίδες του Σολτς για μια δεύτερη θητεία στις ομοσπονδιακές εκλογές της Γερμανίας το επόμενο έτος.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα που δημοσίευσε το βράδυ της Κυριακής η εκλογική διοίκηση του κρατιδίου, το SPD κέρδισε το 30,9% των ψήφων, ενώ το AfD ήρθε δεύτερο με 29,2%. Η Συμμαχία Σάχρα Βάγκενκνεχτ (BSW), ένα νέο αριστερό κίνημα, ήρθε τρίτο με 13,5%, ενώ οι κεντροδεξιοί Χριστιανοδημοκράτες πήραν 12,1%. Αυτά τα τέσσερα κόμματα εξασφαλίζουν την είσοδό τους στο τοπικό κοινοβούλιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ