Ο αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας στον Λευκό Οίκο Ματ Πότινγκερ παραιτήθηκε, ενώ μεγαλώνει ο κατάλογος των αξιωματούχων που αποχωρούν από την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ μετά τα βίαια επεισόδια στο Καπιτώλιο. Ο Πότινγκερ, κορυφαίος αξιωματούχος στην εξέλιξη της πολιτικής του Τραμπ αναφορικά με την Κίνα, παραιτήθηκε χθες το απόγευμα ως απάντηση στην αντίδραση του προέδρου στο πλήθος των διαδηλωτών που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο, δήλωσε στο Reuters υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κυβέρνησης. Το Bloomberg μετέδωσε πρώτο την παραίτηση του Πότινγκερ.

Ο προϊστάμενος του Πότινγκερ, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Ρόμπερτ Ο’Μπράιαν, δεν σχεδιάζει να παραιτηθεί, δήλωσε ο αξιωματούχος. «Συνεχίζει να παραμένει μια ισχυρή ομάδα Εθνικής Ασφάλειας στο υπουργείο Εξωτερικών, στο υπουργείο Άμυνας, Οικονομικών, στις υπηρεσίες πληροφοριών και το Συμβούλιο Εθνικής Άμυνας».Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter ενώ οι ταραξίες περιφέρονταν στο Καπιτώλιο, ο Τραμπ χαρακτήρισε τους διαδηλωτές «εξαιρετικούς» και επανέλαβε τους ψευδείς ισχυρισμούς του για νοθεία στις εκλογές, αν και τους ζήτησε να αποχωρήσουν.

Η χαώδης αυτή κατάσταση καθυστέρησε τη διαδικασία επικύρωσης της νίκης του Μπάιντεν για ώρες. Την Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2021, παραιτήθηκαν επίσης δύο υψηλόβαθμοι σύμβουλοι της Πρώτης Κυρίας Μελάνια Τραμπ. Η Στέφανι Γκρίσαμ παραιτήθηκε από τα καθήκοντα που είχε ως προσωπάρχης της Πρώτης Κυρίας. «Ήταν τιμή μου που υπηρέτησα τη χώρα στον Λευκό Οίκο. Είμαι πολύ περήφανη που συμμετείχα στην αποστολή της κας Τραμπ να βοηθήσουμε παιδιά σε όλο τον κόσμο και περήφανη για τα πολλά επιτεύγματα αυτής της κυβέρνησης», ανέφερε η Γκρίσαμ σε ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από την αίθουσα σύνταξης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ