Προβάδισμα 10,9 μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για λογαριασμό της Politic.Σύμφωνα με τα πορίσματα της έρευνα, η ΝΔ παραμένει στην πρώτη θέση με 33,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,3%. Το ΚΙΝΑΛ είναι σταθερά στο 12,3%, το ΚΚΕ στο 4,6%, η Ελληνική Λύση στο 4,5% και το ΜέΡΑ25 στο 3,2%. Το μοναδικό κόμμα που βλέπει μια μικρή αύξηση των ποσοστών του είναι ο Συνασπισμός Δημιουργία (1,5%).Την ίδια ώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης (46%) εξακολουθεί να προηγείται του Αλέξη Τσίπρα (25%) στην καταλληλόλητα για πρωθυπουργός.

Σχετικά με το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για προκήρυξη εκλογών, το 57,4% διαφωνεί ενώ το 35,7% συντάσσεται με το αίτημα του Αλέξη ΤσίπραΣε ό,τι έχει να κάνει με τη δημοφιλία των αρχηγών των κομμάτων στη Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός, με το 47,9% να δηλώνει πως «έχει (μάλλον) θετική άποψη» για τον πρωθυπουργό. Στη δεύτερη θέση είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης για τον οποίο το 42,9% έχει θετική άποψη. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας (28,4%), ο οποίος ωστόσο βλέπει μια σημαντική αύξηση στο ποσοστό του σε σύγκριση με το 23% της προηγούμενης δημοσκόπησης.

Έπεται ο Δ. Κουτσούμπας (27,7), ο Κ. Βελόπουλος (14,9%) και ο Γ. Βαρουφάκης (13,1%)Από τα πλέον ανησυχητικά ευρήματα της έρευνας είναι το γεγονός ότι το 57% των πολιτών δηλώνει ότι έχει ήδη περιορίσει τις αγορές βασικών αγαθών το τελευταίο διάστημα εξαιτίας των ανατιμήσεων.Επιπλέον το 79% δηλώνει ότι χρησιμοποιεί τη θέρμανση πιο προσεκτικά σε σχέση με πέρσι. Η ενεργειακή κρίση που συμπαρασύρει και αυτή με τη σειρά της το «ράλυ» τιμών των καυσίμων, οδηγεί το 58% των ερωτηθέντων να παραδέχεται ότι χρησιμοποιεί λιγότερο το αυτοκίνητό του.Ο κορονοϊός παραμένει η μεγαλύτερη πηγή ανησυχίας (23%) για τους πολίτες, αν και ο βαθμός προβληματισμού που προκαλεί έχει υποχωρήσει από την έναρξη της πανδημίας.ελληνική οικονομία προβληματίζει στον ίδιο βαθμό (23%) όσο και η πανδημία καθώς όπως φαίνεται, οι πολίτες κρίνουν ότι το ελληνικό οικονομικό μοντέλο παραμένει αδύναμο και δεν καταφέρνει να λύσει τις παθογένειές του. Ακολουθεί η ακρίβεια (17%), η τουρκική προκλητικότητα (10%) και η ανεργία (9%).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ