Στο γνώριμο για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση γήπεδο της Οικονομίας αναμένεται να αντιπαρατεθεί σήμερα στη Βουλή ο πρωθυπουργός απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και το ιδιωτικό χρέος, στο πλαίσιο της Ώρας του πρωθυπουργού.
Κυβερνητικά στελέχη τονίζουν ότι τηρουμένων των αναλογίων η συγκυρία δεν είναι κακή για την κυβέρνηση, καθώς λίγες ημέρες πριν η Βουλή ενέκρινε το πακέτο των σημαντικών φοροελαφρύνσεων, που ανακοίνωσε από τη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τούτο βεβαίως διευκρινίζουν οι ίδιες πηγές δε σημαίνει πως η πλειοψηφία των νοικοκυριών δεν ταλαιπωρείται από το οξύ πρόβλημα της ακρίβειας.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να επαναβεβαιώσει πως η συνδυαστική καταπολέμηση της ακρίβειας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση του. «Η πρώτη μας υποχρέωση είναι να σκύψουμε πάνω στο πρόβλημα της ακρίβειας και να στηρίξουμε με κάθε τρόπο το διαθέσιμο εισόδημα των Ελληνίδων και των Ελλήνων. Έχουμε απόλυτη αίσθηση ότι το κόστος ζωής έχει αυξηθεί σημαντικά -όχι μόνο στη χώρα μας, παντού στον κόσμο- τα τελευταία χρόνια», διεμήνυσε χθες από την Ελευσίνα, όπου βρέθηκε ο πρωθυπουργός.










