περισσότερους από 25 εργαζόμενους να καταθέτουν ότι υπήρχε έντονη οσμή στον χώρο, ακόμα και από τον περασμένο Οκτώβριο. Την ίδια ώρα, δείγματα από κακοσυντηρημένους και οξειδωμένους σωλήνες που μετέφεραν προπάνιο έχουν μεταφερθεί για έλεγχο στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εργαζόμενοι είχαν ενημερώσει προϊσταμένους για την οσμή, ωστόσο φαίνεται πως δεν πραγματοποιήθηκε έλεγχος για το εάν υπήρχε διαρροή προπανίου στο εργοστάσιο.

Δύο εβδομάδες μετά το δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε πέντε γυναίκες, το εργοστάσιο της «Βιολάντα» στα Τρίκαλα παραμένει σφραγισμένο, καθώς, σύμφωνα με τις Αρχές, εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος νέας ανάφλεξης.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι παραμένουν σε κατάσταση σοκ. «Είμαι σοκαρισμένη, δουλεύω στη Βιολάντα. Πρωινές βάρδιες θα πήγαινα το πρωί της Δευτέρας για δουλειά. Δεν έχω συνειδητοποιήσει τι συνέβη», αναφέρει εργαζόμενη.