Κύμα καλοκαιρινής ακρίβειας για τα νοικοκυριά που ξεκινούν δειλά – δειλά τον προγραμματισμό τους για τις διακοπές τους με την «έρευνα αγοράς» να είναι πολλές φορές απογοητευτική εξαιτίας των «τσιμπημένων» τιμών.
Οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφονται στα ταχύπλοα και στα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια παρά τον μειωμένο ΦΠΑ που έχει πέσει μόνιμα πλέον στο 13% από 24%. Μάλιστα, για μία τετραμελή οικογένεια οι διακοπές σε νησί φέτος μπορεί να είναι έως και 40% ακριβότερη σε σύγκριση με το προηγούμενο καλοκαίρι
Μόνο για να φθάσει μία οικογένεια με αυτοκίνητο στη Σκιάθο θα δαπανήσει 419 ευρώ, 430 ευρώ για Τήνο, 596 ευρώ για Χίο, 632 ευρώ θα χρειαστεί για Πάρο, ενώ για Ρόδο δεν φθάνουν ούτε χίλια ευρώ.

Οι τιμές σε τρίστερα, τετράστερα και πεντάστερα
Ο «πονοκέφαλος» γίνεται μεγαλύτερος αν συνυπολογίσει κανείς πως σταδιακά άρχισαν οι αυξήσεις και στις τιμές των καταλυμάτων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA οι τιμές είναι απλησίαστες σε τρίστερα, τετράστερα και πεντάστερα και δεν υπάρχει δωμάτιο κάτω από 200 ευρώ.Χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία του «πληθωρισμού των διακοπών». Συνολικά, το πακέτο διακοπές για φέτος που ο πληθωρισμός είναι στο 2,4% φτάνει κοντά στο 11%. Με διπλάσιο ποσοστό από το μέσο πληθωρισμό είναι στις τιμές σε καφέ, εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία που φτάνει το 5%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ