Ο υπουργός Aμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, στην ομιλία του προς τους αρχηγούς όπλων για τον απολογισμό του 2020 υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να στρατιωτικοποιεί τα νησιά της, ενώ μάλιστα εναντιώθηκε στις επισκέψεις Ελλήνων αξιωματούχων σε αυτά τα νησιά.

Χαρακτηριστικά δήλωσε πως «η Ελλάδα παραβιάζει τους διεθνείς κανονισμούς και στρατιωτικοποιεί 16 νησιά τα οποία θα πρέπει να είναι σε καθεστώς αποστρατικοποίησης . Τι λογική είναι αυτή; Σαν να μην φτάνει αυτό για να τα ενισχύσουν πάνε και έρχονται σε αυτά και τα επισκέπτονται. Αυτό δεν είναι πρόκληση ή παρενόχληση;»

Επιπλέον, όπως εξήγησε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης, ο Χουλουσί Ακάρ δεν έμεινε μόνο εκεί. Δήλωσε χαρακτηριστικά ότι οι Ελληνες φοβούνται το διάλογο καθώς ξέρουν ότι η Τουρκία έχει δίκιο και επίσης χαρακτήρισε «βλακώδη και εγωιστικά» τα αιτήματα της Ελλάδας από την Ε.Ε εναντίον της Τουρκίας.
Το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης της Συνθήκης της Λωζάνης θέτει εκ νέου η Τουρκία, αυτή τη φορά διά στόματος του υπουργού Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ.

«Με τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και με πολέμους που ακολούθησαν υπήρξαν κάποιες συνθήκες που δεν είναι ξεκάθαρες και ίσως αυτές έβαλαν τα θεμέλια των σημερινών συζητήσεων. Μια από αυτές είναι η Λωζάννη. Όμως πέρασαν 100 χρόνια, πιστεύω ότι αυτά μπορούμε να καθίσουμε να τα συζητήσουμε, να διαπραγματευτούμε», δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη ο Ντονμέζ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ