«Άφαντοι» παραμένουν 130.000 φορολογούμενοι που δικαιούνται επιστροφές φόρων αλλά δεν έχουν δηλώσει αριθμό τραπεζικού λογαριασμού για να τους πιστωθούν τα χρήματα με το συνολικό ποσό να ανέρχεται σε 93 εκατ. ευρώ, δηλαδή σε 715 ευρώ κατά μέσον όρο για τον καθένα.

Μάλιστα στους δικαιούχους περιλαμβάνονται 38.000 φορολογούμενοι ηλικίας άνω των 70 ετών τους οποίους αναζητά η ΑΑΔΕ για να δηλώσουν το ΙΒΑΝ προκειμένου να τους επιστρέψει φόρους ή ακόμα και ποσά που έχουν κερδίσει στη φορολοταρία.

Από τους 130.000 φορολογούμενους 127.000 είναι φυσικά πρόσωπα με εκκρεμείς επιστροφές φόρου 16 εκατ. ευρώ και 3.000 νομικά πρόσωπα με 77 εκατ. ευρώ.

Στο κενό τα μηνύματα για δήλωση του IBAN
Σε όλους αυτούς τους φορολογούμενους η ΑΑΔΕ έχει στείλει αλλεπάλληλα μηνύματα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή στην προσωπική τους θυρίδα στο myAADE αλλά χωρίς ανταπόκριση, με αποτέλεσμα τα ποσά να παραμένουν στα αζήτητα καθώς χωρίς ΙΒΑΝ δεν μπορούν να γίνουν επιστροφές φόρου.

Σύμφωνα με το διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή με τη νέα εφαρμογή myAADEapp οι φορολογούμενοι έχουν πλέον τη δυνατότητα να βλέπουν στην οθόνη του κινητού τους τις επιστροφές φόρου που δικαιούνται και να δηλώνουν ή να αλλάζουν το IBAN του λογαριασμού τους προκειμένου να λάβουν τα χρήματα από την εφορία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ