Είναι χαρακτηριστικό πως, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, οι τιμές χονδρικής του ηλεκτρικού ρεύματος έχουν πάρει την… ανηφόρα καθώς τον Μάιο ήταν στα 81 ευρώ ανά μεγαβατώρα και πλέον ξεπερνά το ψυχολογικό όριο των 100 € /MWh.Μαΐου: 81€ /MWh
Ιουνίου: 99€ /MWh
Κάτι που σημαίνει αύξηση της τάξης του 22%.

Τον Ιούνιο η τιμή της μεγαβατώρας έφτασε και τα 100 ευρώ, ενώ για τον Ιούλιο η τιμή αναμένεται να ανέβει ακόμη περισσότερο, περίπου κατά 20%, στα 123 ευρώ, κάτι που σίγουρα θα συμπαρασύρει και τις τιμές λιανικής.
Στο μεταξύ, ο υπουργός εξήγησε πως μας επηρεάζει το γεγονός «όταν έχεις αυξημένη ζήτηση και σε αυτήν προστίθεται και η ζήτηση από το εξωτερικό, ακριβώς επειδή βρισκόμαστε σε ένα διασυνδεδεμένο σύστημα. Αντίστοιχα, μας επηρεάζει όταν έχουμε υψηλές θερμοκρασίες πέφτει η απόδοση των φωτοβολταϊκών». Ωστόσο, ο κ. Σκυλακάκης τόνισε πως «δεν θα έχουμε μονίμως υψηλότερες τιμές σε σχέση με τον Ιανουάριο, η μέση τιμή μέχρι το τέλος του χρόνου θα είναι περίπου εκεί».

Η αύξηση τιμών στα πράσινα τιμολόγια παρατηρήθηκε και κατά τον Ιούνιο, όταν σημειώθηκαν αυξήσεις έως και 50% σε σχέση με τον Μάιο.

Η εξέλιξη των τιμών στα πράσινα τιμολόγια, ήταν τον Ιανουάριο 14,7 λεπτά ανά κιλοβατώρα, τον Φεβρουάριο 13,3 λεπτά ανά κιλοβατώρα, τον Μάρτιο 10,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα, τον Απρίλιο 10,8 λεπτά ανά κιλοβατώρα, τον Μάιο 10,3 λεπτά ανά κιλοβατώρα και τον Ιούνιο 15 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Ας σημειωθεί πως οι τιμές τους επηρεάζονται από τις αυξομειώσεις στις αγορές καθώς πρόκειται για ένα χρηματιστηριακό προϊόν, ενώ το χρηματιστήριο ενέργειας το τελευταίο διάστημα κινείται ανοδικά, λόγω της καλοκαιρινής υψηλής ζήτησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ