Την έγκριση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης αναμένει ο δήμος Θεσσαλονίκης ώστε να ξεκινήσει να επιβάλλει πρόστιμα σε εταιρείες κοινής ωφέλειας και εταιρείες δικτύων, οι οποίες συνήθως αφήνουν πίσω τους ένα χάος μετά από τις εργασίες εγκατάστασης οπτικών ινών.
Η αγανάκτηση αυτή οδήγησε στην απόφαση του δημάρχου Στέλιου Αγγελούδη να στείλει αυστηρό μήνυμα στις αρμόδιες εταιρείες για την κατάσταση στην οποία παραδίδουν τους δρόμους μετά από τις εργασίες τους. «Όταν οι εργασίες θα εκτελούνται σε μια συγκεκριμένη διάμετρο τότε οι Οργανισμοί Κοινής Ωφέλειας θα είναι υποχρεωμένοι να αποκαθιστούν το σύνολο του δρόμου ή μια λωρίδα όταν θα γίνονται έργα σε δρόμους με πολλές λωρίδες.
Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Νικηφορίδη, οι εταιρείες δικτύων, εκτός από αισθητικό πρόβλημα, ενδέχεται να προκαλέσουν σοβαρούς κινδύνους για πεζούς και κυρίως για αναβάτες δίκυκλων.
Το μπάλωμα κάθεται και είναι πιθανό να δημιουργήσει ένα επικίνδυνο αυλάκι, κυρίως για τα δίτροχα τα οποία αν πέσουν μέσα καταλαβαίνουμε ότι μπορεί να προκληθεί ατύχημα», λέει χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας.
«Δεν πρέπει να ξεχνάμε το αισθητικό πρόβλημα αλλά το ζήτημα είναι κυρίως πρακτικό», προσθέτει χαρακτηριστικά.










