Με ρυθμούς…πολυβόλου φαίνεται να καλύπτει η τουριστική βιομηχανία της Χαλκιδικής μεγάλο μέρος από το χαμένο έδαφος του 2020 και του 2021, με τα χαμόγελα να επιστρέφουν στα πρόσωπα των επαγγελματιών καθώς η κίνηση θυμίζει παλιές ημέρες… δόξας. Παρά την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση, στην περιοχή δεν πέφτει καρφίτσα ενόψει του τριημέρου ενός 15Αύγουστου «χρυσού», όπως φαίνεται, με το τελικό ταμείο βέβαια για τους επιχειρηματίες να γίνεται μετά τον Σεπτέμβριο.

Μάλιστα ήδη, όπως δείχνουν τα στοιχεία, τον Αύγουστο θα ξεπεραστούν και οι επιδόσεις του 2019 με την τουριστική έκρηξη που καταγράφεται στη Χαλκιδική, μετά τα δύσκολα πανδημικά χρόνια, να μην έχει προηγούμενο.

Βαλκάνιοι, ‘Ελληνες αλλά και ‘Αγγλοι, Γερμανοί, ακόμα και Σκανδιναβοί είναι οι είναι οι στυλοβάτες της τουριστικής κίνησης της Χαλκιδικής με τους φορείς να αισιοδοξούν πως η χρονιά θα κλείσει με θετικό πρόσημο αν και είναι επιφυλακτικοί για το εάν και κατά πόσο αυτό θα μεταφραστεί σε κέρδη για τις επιχειρήσεις δεδομένης της απογείωσης των εξόδων λειτουργίας.

Mε φόρα από την περσινή εντυπωσιακή σεζόν, o τουρισμός βάζει στο φουλ τις μηχανές προσβλέποντας στην κατάρριψη νέων ρεκόρ και στην κατάκτηση νέων κορυφών, παρά τους σκοπέλους που βάζουν ακρίβεια και ενεργειακές αναταράξεις. Η χρονιά αυτή όμως δεν παύει να αποτελεί, ειδικά για τις μικρομεσαίες μονάδες την τρίτη χρονιά ενός «πολέμου» με έπαθλο την επιβίωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ