Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέονται σε ΜΜΕ, δύο από του σημαντικότερους παγκόσμιους ηγέτες αναμένεται να απευθυνθούν με βιντεοσκοπημένο μήνυμά τους προς τους Έλληνες πολίτες. Πρόκειται για τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν, ενώ δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η πιθανότητα να προστεθεί και κάποιος ακόμα ηγέτης.

Την έναρξη της αυριανής εκδήλωσης θα κηρύξει ο παρουσιαστής της παρέλασης Νίκος Αλιάγας, με μια σύντομη εισαγωγή, και στη συνέχεια οι πολίτες θα δουν τα μηνύματα των ξένων ηγετών, πριν την έναρξη της παρέλασης στις 10:00. Στο πλευρό του στην παρουσίαση, θα είναι η Σοφία Κορμά, που υπηρετεί στην Διεύθυνση Ενημέρωσης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Η αρχισμηνίας της Πολεμικής Αεροπορίας, με καταγωγή από την Καλαμάτα και σπουδές στην ΑΣΟΕΕ, παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια την εκπομπή “Αρετή και Τόλμη” στην κρατική τηλεόραση.

Όπως έχει γίνει γνωστό ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να έχει την πρώτη του τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη το βράδυ της Πέμπτης, μετά τη συμμετοχή του στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ.

Από την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν θα δώσει αποκλειστική συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης σήμερα το βράδυ στον Νίκο Αλιάγα, για το κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ1, στην οποία μεταξύ άλλων μιλά για τις σχέσεις Ελλάδας – Γαλλίας, τα ελληνοτουρκικά, την πανδημία, την επαφή του με τον ελληνικό πολιτισμό και φυσικά την συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821

Στο τρέιλερ της εκπομπής η οποία θα προβληθεί σήμερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1, ο κ. Μακρόν αφηγείται πόσο τον επηρέασαν οι αρχαίες τραγωδίες και σημειώνει πως η Ελλάδα πριν από 200 χρόνια ενέπνεε την Ευρώπη και ειδικά την Γαλλία.

Μιλώντας για τα ζητήματα που προκύπτουν με την Τουρκία, αλλά και το μεταναστευτικό, ο Γάλλος πρόεδρος σημειώνει χαρακτηριστικά πως η Ελλάδα πρέπει να βοηθηθεί έτσι ώστε να προστατεύσει αποτελεσματικά τα εξωτερικά σύνορά της.
Με πληροφορίες από την αίθουσα σύνταξης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ