Κορονοϊός μέτρα: Σε πρωϊνές του δηλώσεις στον Ant1 ο υπουργός Οικονομίας εκτίμησε ότι η σημερινή κατάσταση της οικονομίας θα συνεχιστεί και τον Απρίλιο και η κυβέρνηση είναι έτοιμη για περαιτέρω πρωτοβουλίες για τη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων.
Κορονοϊός μέτρα: Μιλώντας το πρωί στον ant1 ο υπουργός Οικονομίας Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε ότι «η οικονομία έπεται των αποφάσεων της κυβέρνησης για τη διαφύλαξη της υγείας και της μείωσης του κοινωνικού κόστους». «Προέχει η Υγεία και οι πόροι για αυτήν και ό,τι ζητήσει το υπουργείο Υγείας, θα δοθεί σε πέντε λεπτά» δήλωσε ο υπουργός.

Ερωτηθείς αν θα υπάρξουν περαιτέρω μέτρα ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι «η επόμενη εβδομάδα θα είναι πιο δύσκολη και θα πάρουμε κι άλλες πρωτοβουλίες». Και πρόσθεσε: «Θα διευρυνθούν κατά 100 οι ΚΑΔ που θα ενταχθούν για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο οι πρωτοβουλίες ενίσχυσης θα είναι διευρυμένες». «Το κρίσιμο ερώτημα είναι η ένταση και η έκταση του φαινομένου και η μεθεπόμενη μέρα για την οικονομία» σημείωσε ο υπουργός.
Σε ερώτηση για τους μακροχρόνια ανέργους και αν θα υπάρξει κάποια μέριμνα ο υπουργός είπε: «Αυτήν την στιγμή η προτεραιότητα ήταν για τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.Η περίμετρος ενίσχυσης θα είναι για 1,8 εκατομμύρια πολίτες. Τα μέτρα αυτά θα είναι περισσότερα για τον Απρίλιο. Οι χώρες έχουν πάρει μέτρα στο 2% του ΑΕΠ τους, το ίδιο κι εμείς. Είναι πρωτόγνωρες οι καταστάσεις που ζούμε» δήλωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Σε ερώτηση για τις επιταγές τόνισε ότι θα υπάρχει απάντηση της κυβέρνησης μέσα στην εβδομάδα.

Τέλος ερωτηθείς για τυχόν αλλαγές σχετικά με το αφορολόγητο είπε: «Θα συνεκτιμηθεί η κατάσταση με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και θα ληφθούν αποφάσεις για το αφορολόγητο στην πορεία του χρόνου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ