Εβδομάδα ανακοινώσεων για εστίαση και εμβολιασμούς, την ώρα που η πανδημία συνεχίζει να καλπάζει. 1.465 μολύνσεις ανακοινώθηκαν την Κυριακή από περίπου 45.000 τεστ. 639 μέτρησε η Αττική – Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο και Λασίθι καταγράφουν 189 κρούσματα – 76 η Θεσσαλονίκη.

Εντός της εβδομάδας η κυβέρνηση ανακοινώνει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων. Αναμένονται και οι ανακοινώσεις για την εστίαση και αν τελικά θα εφαρμοστούν τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί για τους αμιγείς και μεικτούς χώρους.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα «εξετάζεται ξανά όλο το πλαίσιο για την λειτουργία της εστίασης». Είπε ότι είναι άλλο πράγμα ένα εστιατόριο και άλλο ένα κέντρο διασκέδασης και άλλο ένα μπαρ σε μια τουριστική περιοχή.

«Από ‘δω και μπρος, όποια περιοριστικά μέτρα κι αν ληφθούν, θα αφορούν μόνο ανεμβολίαστους» δήλωσε ο υπ. Ανάπτυξης Α. Γεωργιάδης.

Σήμερα αναμένεται να παρουσιαστεί και η εφαρμογή που θα κατεβάζουν στο κινητό τηλέφωνο οι επιχειρηματίες προκειμένου να σκανάρουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ