Ύστατη προσπάθεια να βρεθούν γέφυρες ανάμεσα σε Νότο και Βορά θα εκ νέου επιχειρήσουν εκ νέου σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, στην συνέχιση του αποτυχημένου Eurogroup της Τρίτης. Ζητούμενο η χρηματοδότηση των χωρών μελών της Ευρωζώνης προκειμένου να απαλύνουν τις επιπτώσεις του κορονοϊού στην οικονομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κλίμα μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης είναι τεταμένο και δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι στο Eurogroup θα βρεθεί τελικά η χρυσή τομή και θα υπάρξει συμβιβασμός, έστω και αν υπάρχει σχετική αισιοδοξία για κάτι τέτοιο.

Παράγοντες που είναι σε θέση να γνωρίζουν το περιεχόμενο των συζητήσεων και του κλίματος στο Eurogroup αναφέρουν ότι πρόκειται περισσότερο περί ευχής παρά περί εκτίμησης και δεν θα πρέπει να θεωρείται ως δεδομένη η συμφωνία. Μάλιστα όταν ζητείται εκτίμηση λένε «50 – 50».

Οι βόρειοι, λένε οι πληροφορίες, δεν είναι απλά αδιάλλακτοι αλλά είναι και προκλητικοί. Ενώ οι νότιοι βάζουν εναλλακτικά σενάρια στο τραπέζι και λένε ότι αποδέχονται να κάνουν κάποιες υποχωρήσεις, δεν συμβαίνει το ίδιο με τους υπουργούς Οικονομικών ειδικά χωρών όπως η Δανία, η Εσθονία, η Σουηδία, η Φιλανδία και η Αυστρία.

Οι τελευταίοι μάλιστα όταν πέφτει στο τραπέζι η λέξη ευρωομόλογο αλλάζουν κουβέντα και λένε ότι δεν είναι στο τραπέζι. Στην ίδια ομάδα βέβαια είναι και οι Ολλανδοί, οι οποίοι μάλιστα πάνε και ένα βήμα παρακάτω και απορρίπτουν ακόμη και τον δανεισμό μέσα από τον ESM με χαλαρούς όρους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ