Το υπουργείο Οικονoμικών – βγαίνοντας στις αγορές με συστηματικό τρόπο και χαμηλό κόστος, και αξιοποιώντας τους κοινοτικούς πόρους- έχει τα εφόδια να στηρίξει την πραγματική οικονομία για όσο χρειαστεί. Αυτό υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο νέο πρόγραμμα επιδότησης των παγίων δαπανών για επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία. Αυτό θα αφορά δαπάνες οι οποίες θα έχουν πραγματοποιηθεί από τον Μάρτιο του 2020 έως και τον Ιούνιο του 2021.

Για το νέο πρόγραμμα επιδότησης παγίων δαπανών είπε πως συζητείται αυτό το διάστημα με τους εκπροσώπους των θεσμών, προκειμένου να καθοριστούν οι κατηγορίες παγίων δαπανών που θα καλύπτονται όπως και η μορφή της επιδότησης. Δικαιούχοι θα είναι πρωτίστως μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν πληγεί αποδεδειγμένα από την πανδημία. Το ύψος της επιδότησης θα φτάνει έως τα 3 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Σταϊκούρας υπενθύμισε ακόμη ότι σύντομα θα έρθει και το πρόγραμμα για την επιδότηση ενήμερων επιχειρηματικών δανείων κατά το πρότυπο του προγράμματος ΓΕΦΥΡΑ για τα στεγαστικά. Αναφερόμενος στις έως τώρα κινήσεις που έχουν γίνει για τα δάνεια, είπε ότι 405.000 δάνεια ύψους 28,4 δις. ευρώ έχουν λάβει αναστολή καταβολής δόσεων για 9 μήνες και 400.000 δάνεια ύψους 21 δισ. ευρώ έχουν ρυθμιστεί διμερώς. Στο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ έχουν ενταχθεί 57.000 στεγαστικά δάνεια.

Ο υπουργός ρωτήθηκε και για το εάν θα τροποποιηθεί το μέτρο του 30% του εισοδήματος για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Όπως είπε οι οριστικές αποφάσεις σε αυτό το πεδίο θα ληφθούν αφού συγκεντρωθούν όλα τα δεδομένα για το ύψος των ηλεκτρονικών συναλλαγών του 2020
Με πληροφορίες από την αίθουσα σύνταξης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ