Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως είπε, από τη Δευτέρα 25 Μαΐου επιτρέπεται η μετακίνηση από και προς τα νησιά, ενώ ανοίγουν οι χώροι εστίασης. Επίσης, τη Δευτέρα θα ανακοινωθούν και οι αποφάσεις της κυβέρνησης για το αν θα ανοίξουν και πώς τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί από 1η Ιουνίου. Σε αυτό το πλαίσιο, σημείωσε πως η εμπειρία από το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων ήταν θετική και τα πράγματα κύλησαν απολύτως ομαλά.Στη συνέχεια κατέγραψε τους τέσσερις σταθμούς του χρονοδιαγράμματος εκκίνησης τουρισμού.

Στις 25 Μαΐου θα επιτρέπεται το yachting.
Την 1 Ιουνίου ανοίγουν τα κάμπινγκ και τα 12μηνα ξενοδοχεία.
Στις 15 Ιουνίου θα ανοίξουν τα υπόλοιπα καταλύματα και η Αθήνα θα αρχίσει να υποδέχεται ταξιδιώτες.
Την 1 Ιουλίου θα γίνει πλήρη απελευθέρωση για τους ταξιδιώτες στα υπόλοιπα αεροδρόμια της χώρας.
Σχετικά με τις πτήσεις υπενθύμισε ότι η υφιστάμενη διαδικασία, το τεστ και η καραντίνα, συνεχίζεται μέχρι τις 21 Μαΐου. Παρατήρησε πως τα δεδομένα δείχνουν μείωση, σχεδόν εξαφάνιση των εισερχομένων κρουσμάτων. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι από τις 13 Μαΐου μέχρι χθες έχουν προσγειωθεί στην Αθήνα 21 πτήσεις με 2.236 επιβαίνοντες και μόνο ένα τεστ βγήκε θετικό.

Υπογράμμισε ότι θα εξαιρεθούν ταξιδιώτες από χώρες με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο του κορονοϊού. Ο κατάλογος των χωρών που δεν θα μπορούν να αποστείλουν τουρίστες θα ανακοινωθεί σύντομα. Σε σχετική ερώτηση, επισήμανε: «Δεν είπαμε ποτέ ότι 1η Ιουλίου θα ανοίξουμε σε όλους». Ανάλογα με τις επιδημιολογικές εξελίξεις στις ξένες χώρες, μέσω του παρατηρητηρίου που υπάρχει στη χώρα μας, η κυβέρνηση θα προχωρά και σε αντίστοιχες κινήσεις όσον αφορά στην υποδοχή επισκεπτών. «Θα δώσουμε τη δυνατότητα επίσκεψης με πρώτο στόχο τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας», είπε και πρόσθεσε ότι είναι δυνατόν η υγειονομική ενίσχυση να γίνει από τα σώματα ασφαλείας και τον στρατό, εφόσον χρειαστεί. «Θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να μην υπάρχει πρόβλημα στα νησιά και σε οποιαδήποτε είσοδο της χώρας», συμπλήρωσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ