Αντάρτικο» από τους φαρμακοποιούς της Θεσσαλονίκης οι οποίοι από σήμερα σταμάτησαν την διάθεσή των δωρεάν self test στους πολίτες. Σε έκτακτη συνέντευξη τύπου ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Διονύσης Ευγενίδης τόνισε σήμερα, πως υπήρξε μια συμφωνία με την πολιτεία η οποία έφτασε στο τέλος της.

«Η συμφωνία που είχαμε είναι ότι για Απρίλιο και Μάιο τα φαρμακεία θα δίνουν τα δωρεάν self test για να υλοποιηθεί ο έλεγχος των κρουσμάτων από την πολιτεία. Θέλω να πιστεύω ότι η δράση αυτή είχε επιτυχία. Εμείς συμφωνήσαμε να τα μοιράσουμε δωρεάν στον κόσμο για δύο μήνες. Κάποια στιγμή μάθαμε ότι θα πάει και μέσα στον Ιούνιο η διανομή και φυσικά δεν υπήρχε κανένα θέμα. Καθώς έφτανε στο τέλος της η συμφωνία πληροφορηθήκαμε ότι δόθηκε παράταση δύο εβδομάδων με την προοπτική μάλιστα των τριών self test» είπε ο κ. Ευγενίδης.

«Θεωρώ όταν γίνεται μια συμφωνία έχει αρχή και τέλος και πρέπει να τηρείται και από τις δύο μεριές. Έχουμε φτάσει στο τέλος είμαστε και στην παράταση της και διαβάζουμε με μεγάλη έκπληξη χθες στο twitter την ανάρτηση του κ. Σκέρτσου ότι υπάρχουν και άλλα κανάλια διανομής» υπογράμμισε.

Ο κ. Ευγενίδης τόνισε παράλληλα πως «τα προϊόντα αυτά δεν είναι κοινά καταναλωτικά προϊόντα. Έχουν πάρει έγκριση από τον ΕΟΦ η αποκλειστική τους διάθεση είναι μόνο μέσα από τα φαρμακεία και υπάρχει απόφαση του ΕΟΦ όπου πριν από έναν μήνα βγήκε και είπε ότι διατίθενται αποκλειστικά από φαρμακεία η άλλες δομές υγείας» και πρόσθεσε χαρακτηριστικά πως είναι παράνομη η διάθεση self test από Σούπερ Μάρκετ.

Προσωρινή η αναστολή διάθεσης

Σύμφωνα με τον κ. Ευγενίδη ωστόσο, η αναστολή διανομής των self test είναι προσωρινή και όχι οριστική.

«Αντιλαμβανόμαστε τον κοινωνικο μας ρόλο» τόνισε και πρόσθεσε πως «περιμέναμε ηθική αναγνώριση που βάλαμε πλάτη στα εμβόλια και τα self test και βλέπουμε απειλές». «Δώσαμε 20 με 30 εκατ. test» σημείωσε ενώ σχολιάζοντας τις δηλώσεις της κ. Πελώνη η οποία έκανε λόγο για εκβιασμό είπε πως «δεν εκβιάζουμε κανέναν. Εμείς αισθανόμαστε ότι εκβιαζόμαστε».

Για τα self test των μαθητών

Αναφορικά με τα self test των μαθητών ενόψει είπε πως «η κυβέρνηση θα πρέπει να λύση σύμφωνα με τα όσα λέει ο ΕΟΦ» και να είναι «τελικές όχι προσωρινές».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ