Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την «Παραγωγή, εξαγωγή και διάθεση τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης του είδους Cannabis Sativa L περιεκτικότητας σε τετραϋδροκανναβινόλη (THC) άνω του 0,2%».

Με το πέρας της ονομαστικής ψηφοφορία επί της Αρχής, που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, το νομοσχέδιο ψηφίσθηκε από 158 βουλευτές, ενώ 33 βουλευτές το καταψήφισαν. Από την ονομαστική ψηφοφορία απείχε η ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την αιτιολογία πως δεν πρόκειται να συμμετέχει σε ονομαστικές ψηφοφορίες όσο εκείνες δεν είναι υποχρεωτικά αυτοπρόσωπες.

Όσον αφορά την κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ, παρόλο που αρχικά είχε δηλώσει πως θα ψήφιζε θετικά επί της Αρχής του νομοσχεδίου, εν τέλει απείχε της ονομαστικής ψηφοφορίας, λέγοντας ότι η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να προκαλεί ονομαστικές ψηφοφορίες, αλλά να μην παίρνει μέρος, ευτελίζει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Τέλος, επί της Αρχής, το νομοσχέδιο ψηφίσθηκε από τους βουλευτές της ΝΔ, ενώ το καταψήφισαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ 25.

Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκαν και τα άρθρα του νομοσχεδίου, οι τροπολογίες και στο σύνολό του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ