Τρεις εταιρείες κατέθεσαν τελικά προσφορά για ένα από τα σημαντικότερα έργα οδικής ασφάλειας στην περιοχή του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για την αναβάθμιση του οδικού άξονα Θεσσαλονίκης-Ν. Μουδανιών, στο τμήμα της από το ύψος του ανισόπεδου κόμβου Κ12 (έξοδος από την περιφερειακή οδό) έως τον ανισόπεδο κόμβο της Θέρμης το οποίο πρόκειται ουσιαστικά να μετατραπεί σε «κλειστό» αυτοκινητόδρομο.Το έργο δημοπρατήθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου και η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των προσφορών ήταν η 10η Μαρτίου. Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Υποδομών Πάρη Μπίλλια υπήρξαν τρεις προσφορές από τις εταιρείες ΕΚΤΕΡ, ΠΕΤΡΗΣ ΑΤΕ και ΤΕΝΑ.

Σύμφωνα με τον ίδιο το προσεχές διάστημα πρόκειται να γίνει αρχικά ο έλεγχος των τεχνικών μελετών των τριών εταιρειών προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ανταποκρίνονται στους όρους της διακήρυξης και στη συνέχεια θα ακολουθήσει το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών. Όπως εξηγεί ο αντιπεριφερειάρχης “στόχος είναι έως το φθινόπωρο το αργότερο να έχουν τελειώσει όλες οι διαδικασίες και να υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο ώστε να ξεκινήσει άμεσα το έργο”.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 37 εκατ. ευρώ από τα οποία τα 30 εκατ. θα προέλθουν από το Ταμείο Ανάκαμψης και τα υπόλοιπα 7 από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ