: Σε κείμενο νομοθεσίας που θα «σφίγγει» και θα περιορίζει τα μονοπώλια Google, Facebook, Instagram και Twitter, προχωρά η αμερικανική κυβέρνηση.

Η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» ήταν η εφαρμογή αλγόριθμου από την Google την 1η Μαΐου, με την οποία εκατοντάδες συντηρητικής κατεύθυνσης ιστότοποι παγκοσμίως, βγήκαν αυθαίρετα από την πλατφόρμα των Google News (διαβάστε σχετικά τι έγινε και στην Ελλάδα) ή καταργήθηκαν τα blogs που δεν εκφράζουν αριστερές απόψεις.

Ήδη από τον περασμένο Αύγουστο ο πρόεδρος Τραμπ είχε προειδοποιήσει με αυτηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου και εφαρμογή του νόμου κατά των μονοπωλίων για την Google .
Χθες ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, κατήγγειλε ότι «Οι ακροαριστεροί ελέγχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», κάτι που έχει γίνει ιδιαίτερα αισθητό και στην Ελλάδα, ειδικά τον τελευταίο χρόνο και προανήγγειλε μέτρα κατά των αυθαίρετων και αντιδημοκρατικών πρακτικών τους.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από το λαό να στείλει ονόματα και περιστατικά στα οποία θα καταγγέλλεται η ασυδοσία των ακροαριστερών που έχουν υπό τον απόλυτο έλεγχο τους το Διαδίκτυο.

Προαναγγέλλει μάλιστα και μέτρα κατά των αυθαίρετων και αντιδημοκρατικών πρακτικών των ελεγχόμενων από την συγκεκριμένα κέντρα μέσων κοινωνικής δικτύωσης Facebook, το Instagram, Twitter και Google.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ