Ανατροπή είχαμε στην απόφαση για την τρίτη δόση του εμβολίου για τον κοροναϊό. Μπορεί όλοι να περίμεναν ότι θα μειωθεί ο χρόνος από τους έξι μήνες που ίσχυαν μέχρι τώρα, αλλά σχεδόν κανείς δεν ανέμενε ότι το διάστημα θα έφτανε να είναι στους τρεις μήνες, όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους στην επίσημη ενημέρωση που πραγματοποίησε σήμερα.

Να τονίσουμε ότι η απόφαση πάρθηκε έπειτα από τη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Η απόφαση για την τρίτη δόση
Ο κ. Θεμιστοκλέους διάβασε την απόφαση της Επιτροπής, έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία παρανόηση: «Με την ανάδυση της παραλλαγής Όμικρον και την εμφάνιση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε πολλές χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ανασκόπησε όλα τα διεθνή και εγχώρια δεδομένα και επανεξέτασε εκτάκτως τις συστάσεις αναμνηστικού εμβολιασμού για την Covid – 19 καταλήγοντας στα εξής:

Χορήγηση της τρίτης αναμνηστικής δόσης σε όλους τους πολίτες 18 και άνω, τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους με δύο δόσεις. Σε περίπτωση προηγηθείσας νόσου Covid-19 ο εμβολιασμός συστήνεται 3 μήνες μετά τη διάγνωσή της.

Η διαφαινόμενη μεταβολή του κινδύνου μόλυνσης από την παραλλαγή Όμικρον σε συνδυασμό με την έναρξη του χειμώνα καθιστούν απαραίτητη την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αύξηση της προστασίας έναντι της νόσου Covid-19 μέσω της επιτάχυνσης του αναμνηστικού εμβολιασμού.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θα συνεχίσει να αξιολογεί τα νέα δεδομένα και να επικαιροποιεί τις συστάσεις, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η βέλτιστη προστασία του πληθυσμού».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ