Μόλις ολοκληρώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση με τους 13 Περιφερειάρχες, με τη συμμετοχή του Υπουργού και Υφυπουργού Εσωτερικών κ.κ. Τάκη Θεοδωρικάκου και Θοδωρή Λιβάνιου αντίστοιχα, και του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνη Γεωργιάδη.

Στόχος της συνάντησης ήταν η δημιουργία στενών δεσμών μεταξύ των επιπέδων διακυβέρνησης ώστε να υπάρχει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός προς όφελος των πολιτών. Συμφωνήθηκε η καθιέρωση τακτικής περιοδικής σύσκεψης ανά δύο μήνες, με πρώτη άμεση προτεραιότητα την επιτάχυνση της απορρόφησης των κονδυλίων
του ΕΣΠΑ και τον ορθολογικό σχεδιασμό των δράσεων περιφερειακής ανάπτυξης ενόψει του νέου πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2021-2027.

Αύριο ο Πρωθυπουργός θα υποδεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου στις 12 το μεσημέρι τον Υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ κ. Γουίλμπορ Ρός.

Εγκαίνια Δ.Ε.Θ.

Ο Πρωθυπουργός ανεβαίνει την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της 84ης Δ.Ε.Θ.

-Το πρωί του Σαββάτου θα επισκεφθεί περίπτερα στον εκθεσιακό χώρο.

-Το βράδυ, θα παραστεί στην τελετή εγκαινίων της Δ.Ε.Θ στις 7 και μισή το απόγευμα και εν συνεχεία θα εκφωνήσει την καθιερωμένη ομιλία προς τους παραγωγικούς φορείς.

-Την Κυριακή στη μία το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σε εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας.

Ο Πρωθυπουργός θα αναπτύξει το σχέδιο του για την επίτευξη «ανάπτυξης για όλους». Θα περιγράψει το αναπτυξιακό πλαίσιο που χτίζουμε και τα οφέλη που θα φέρει για όλους του Έλληνες. Στόχος είναι η ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη που θα αυξάνει τον παραγόμενο πλούτο, σε συνδυασμό με πολιτικές που διασφαλίζουν τη δίκαιη κατανομή του. Επιδιώκουμε την προσέλκυση νέων επενδύσεων, τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, τη δημιουργία νέων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ